r
Nosalty Logó

Csokoládés ricottatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Csokoládés ricottatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    250.1 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5068.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1277 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    552 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    1522 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1411 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    401 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 4775 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet morzsásra törjük. (Természetesen lehet eleve darált keksszel dolgozni. Ha valakinek nincsen mozsara, akkor papírzacskóba téve, sodrófával megdolgozva tökéletes eredményt lehet elérni.)
  2. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a kekszmorzsával, és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd jól eldolgozzuk a ricottával. (Nyugodtan be lehet segíteni a botmixerrel, fontos, hogy nagyon jól elegyedjenek a hozzávalók.)
  4. A csokit apróra törjük, gőz felett megolvasztjuk, és a ricottás krémhez keverjük.
  5. A tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, és azt is beleforgatjuk a ricottás-csokis krémbe.
  6. Az egészet a sütőpapírral és kekszalappal bélelt tortaformába öntjük.
  7. Előmelegítet sütőben kb. 45 percig sütjük.
  8. Ha kész, kivesszük, megvárjuk, míg kicsit kihűl, majd kivesszük a tortaformából, óvatosan lefejtjük róla a sütőpapírt.
  9. Szeletelés előtt megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  10. A tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 207
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 20958
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Csak kis szeletet, mert iszonyú tömény, és függőséget okoz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idei legkedvesebb születésnapi ajándékomat olasz barátnőmtől kaptam: okulva a fél éves "mondjál nekem olasz recepteket, hadd csináljam meg a hétvégén, ha ráérek"-ből, leírta nekem a kedvenc receptjeit egy kis füzetbe. Most már csak az okoz problémát, hogy a sorrendet felállítsam. Őkegyelme, az amerikai felmenőkkel rendelkező, italianizált csokis ricottatorta, lánykori néven Torta al formaggio e cioccolato lett készen másodszorra. Úgy gondolom, nem a legszebb torta, amit valaha sütöttem, hogy a legkalóriadúsabb-e, azon még gondolkozom. De hogy az egyik legfinomabb, az biztos.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!