Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokis sajttorta kezdőknek

Fehércsokis sajttorta kezdőknek
Fehércsokis sajttorta kezdőknek
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem a bonyolult recepteket, kevés idő alatt finomat készíteni már annál jobban. Ez is egy olyan recept, melyet nem lehet elrontani, a végeredmény pedig szenzációs! :-)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én gőzös sütőprogrammal sütöttem. Akinek nincs ilyen, egy tűzálló edényben tegyen egy kis vizet a sütő aljába, így is jó, de el is hagyható. Ha nincs fehércsoki, tejcsokival is elkészíthető. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgát és fehérjét válasszuk külön. A fehérjéből kemény habot verjünk, majd tegyük félre.
  2. A csokit olvasszuk fel, majd a krémsajtot és a tojássárgáját hozzáadva, keverjük a tésztát krémesre.
  3. Végül óvatosan keverjük bele a tojásfehérje habot. Kb. 22 cm-es formába tegyünk sütőpapírt, majd öntsük bele a tésztát.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percet, majd az idő letelte után még kb. 20 percig csukott ajtóval hagyjuk benne a sütőben.
  5. Az idő letelte után vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg teljesen kihűl. Csak ezután vegyük ki a formából, húzzuk le óvatosan a sütőpapírt, és szeletelhetjük is.
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 605
elküldve: 4
receptkönyvben: 192
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gyors sütemények, sajttorta, egyszerű sajttorta, krémsajt torta, fehércsokis torta, csokis sajttorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TRózsa
TRózsa Thu, 2015-03-12 14:38

Szeretném elkészíteni, mert valóban egyszerűnek és nagyszerűnek tűnik, de...Nem lesz túl lapos a torta? Más sajttorták esetében 3x ilyen mennyiséggel dolgozunk.

Nihonka
Nihonka / Nihonka Fri, 2015-03-13 04:43

Kedves Rózsa!
Lemértem pontosan a tortaformámat, 19, 5cm. Én ebben készítettem, a vastagsága látható a képen. Én még gyümölccsel is megpakoltam, de ha esetleg ha egy 18cm-s formában sütöd, még magasabb lesz, mivel azért sütéskor megemelkedik. Nagyon finom lesz, nyugodtan próbáld ki:-)))

Sok sikert!

Vichy27
Vichy27 Thu, 2015-03-12 09:17

Tényleg nagyon egyszerű, de nagyszerű! Étcsokival csináltam, és nyersen nem éreztem elég édesnek, ezért tettem bele pár kanál eritritet. De megsütve lehet, hogy anélkül is elég édes lett volna.

Tibids
Tibids Tue, 2015-03-10 10:44

Sikerült :) Kb. 10 perc után el is fogyott, nagyon ízletes pedig annyira egyszerű recept...
Miután váltottam az alul felül sütésre, azután már nem fekedetett tovább a teteje :) ízileg nagyon finom

Nihonka
Nihonka / Nihonka Tue, 2015-03-10 13:35

Kedves Tibi!

Igen, igazad van, egyszerűen az alul-felül sütést kellett volna írnom 160 fokon, közben letakarni, ha nagyon sülne. A "gőzös" sütés úgy került bele (bocsi érte), hogy nekem olyan kombinált sütőm van, mely mikró, sütő és grillező is egyszerre, továbbá az egyes ételek, édességek sütési programjaival is rendelkezik. Ezért van benne egy olyan lehetőség, hogy süt is, közben pedig párologtat egy kis gőzt is a sütőbe, így levegősebb lesz a tészta, ha megsült. Azt nem tudom, hogy ilyet Mo.-n is lehet-e kapni... Viszont úgy is jó, ha egy lapos tűzálló edénybe teszünk egy kis vizet a sütő aljába és így sütjük meg, de normál sütéssel is kivitelezhető.
Tejcsokival is finom, próbáld ki azt a verziót is:-)
Örülök, hogy sikerült, hiszen tényleg kezdőknek ajánlom, mivel annyira egyszerű, arról nem is beszélve, hogy milyen finom.
További kitartást és jó sütést-főzést kívánok!

Üdv: Nihonka

Tibids
Tibids Wed, 2015-03-11 09:46

Értem akkor...elnézést :) Nekünk van olyan mód a sütőn hogy légkeveréses, de ezt melegszendvicseknél szoktam a végén, mikor már csak pirítom a sajtot mert nagyon erős. Itt is így kezdtem, de aztán mint írtam, hamar megbarnult a teteje és elcsuktam. ízileg szuper volt.
Holnap sütök megint. De most dupla adagot fogok, mert hát nincs kisebb tortaformám. Fehércsokis lesz, de most alul felül sütöm majd, szóval biztosan sikerül :)

Tibids
Tibids Mon, 2015-03-09 13:16

Szia. Azzal kezdeném hogy kezdő szakács vagyok, ezért próbálkoztam meg a recepteddel :)

Olyan gondom van, hogy valamiért a gőzös program nálam nem stimmel. Azzal indítottam a sütést, ment vagy 5-6 percig, viszont azonnal le kellett kapcsolnom , mert majdnem fekete lett a teteje a tortának :( Lehet én nem értem , de rákerestem google-n arra a kifejezésre hogy "gőzös program" , nekem nem talált semmit. Én légkeveréses üzemmódban sütöttem, de mondom , el kellet 5 perc után csuknom , és sima alul felül sütésre váltanom. Majd ha megsül meglátjuk :)

164
tojás 3 db
fehér csokoládé 140 g
krémsajt 140 g