r
Nosalty Logó

Tökéletes minipiték Karácsonyra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tökéletes minipiték Karácsonyra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A pite összeállítása és sütése

Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A pite összeállítása és sütése

Összesen 6269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A pite összeállítása és sütése

Összesen 365 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 521 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    724.1 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2590 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    689 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 6269 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 365 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A pite összeállítása és sütése

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelék hozzávalóit egy nagy tálban jól elkeverjük, botmixerrel pár fordulattal segíthetjük a folyamatot, majd folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük.

A tésztához

  1. A cukorféléket és a puha vajat (konyhai robotgéppel) habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább verjük, majd szépen adagolva a lisztet is hozzákeverjük.
  2. Használjunk egy spatulát, majd kézzel gyúrjuk össze egy gömbbe. Ha még ragadós, segítsünk neki, adjunk hozzá még lisztet, majd csavarjuk folpackba, és tegyük be a hűtőbe úgy fél órára hűlni, így jobban tudunk később dolgozni vele.
  3. Melegítsük elő a sütőt 170 fokra, és olajjal sprézzünk ki egy minimuffin sütőformát, én vajjal jobban kedvelem, ízlés kérdése.

A pite összeállítása és sütése

  1. Egy lisztezett munkafelületen vagy deszkán nyújtsuk ki a tésztát 3 mm-es vastagságúra.
  2. Először vágjuk ki belőle a piték alját, használjunk a forma aljával megegyező átmérőjű kiszúrót vagy poharat. Az aljakat lisztesen tegyük bele a formába.
  3. Aztán vágjunk széleket a pitének, mérjük le a mélyedések magasságát, ilyen szélességű sávok kellenek nekünk. Tekerjük körbe, állítva a mélyedésekbe, és dolgozzuk össze a széleket.
  4. Ekkor jöhet a hűtőből a töltelék, amivel felöltjük a még nyers pitéket.
  5. Mehetnek is a sütőbe, úgy 18-20 percre sülni, míg a szélei elkezdenek barnulni. Ha nem egyenletesen süt a sütőnk, akkor érdemes félúton fordítani egyet a formán, hogy mindegyik pitécske csodás legyen.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vegyük ki a formából, és ha lehetséges, rácson hűtsük ki őket teljesen.
  7. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg, hogy még jobban mutasson. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2846
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 09.

Ajánló

Ezeket a mini kosárkákat más ünnepekre, vagy csak úgy is elkészíthetjük, a tetejükre az alkalomhoz megfelelő formájú tésztaformákat tehetünk: pl. karácsonyra fenyőfát, húsvétra nyuszit.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha valamelyik ismerősöm messzi országba utazik, mindig megkérem, hozzon nekem onnan egy nemzeti szakácskönyvet vagy néhány gasztroújságot. Most Új-Zélandról érkezett az áldás. Ott most éppen nyár van, de a karácsonyt azért nem hagyják ki a naptárjukból. Egy szó mit száz, ezeket a minipitéket kiwik készítették kiwiknek. A kiwi, így szimplán gyümölcs (fruit), vagy madár (bird), utótag nélkül ugyanis a betelepülő, gyarmatosító lakosokat, az angol ajkú kolóniát jelöli. Az Európából áthajózók magukkal vitték a szokásaikat és a receptjeiket, ezért lehetséges, hogy az első finomság, amin megakad a szemem, ez a karácsonyi pite volt. Omlós linzertészta-kosárkák isteni gyümölcsös-mandulás töltelékkel, ennél jobb sem lehet, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A pite összeállítása és sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek