Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-málnás frangipane torta

Áfonyás-málnás frangipane torta
Áfonyás-málnás frangipane torta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma végre valahára vettem egy pitetálat. Egész nap mindenféle receptes oldalt bújtam, hogy mégis méltó módon avathassam fel eme csodát. Adva volt itthon 2 doboz málna és 2 doboz áfonya. Adva volt viszont egész nap zuhogó eső is, így tudtam, hogy csak olyan receptet választhatok, amihez minden van itthon, mert ki nem teszem a lábam a lakásból. Még a pite kedvéért sem. Hiába, a ködös Albionban nagy úr az eső. :) Több recept összeollózásából született meg az én "Very berry" frangipane tortám.
Még több kép itt.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A frangipane krémhez

A tetejére

ajánlat

Tálaljuk a sütit melegen vaníliafagyival vagy hideg vaníliaszósszal. Ha hidegen tálaljuk a pitét, akkor viszont forró vaníliaöntetet öntsünk rá. A siker semmiképp nem fog elmaradni. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nyújtódeszkára szitáljuk a lisztet és a porcukrot.
  2. Adjuk hozzá a kis kockákra vágott jéghideg margarint, és morzsoljuk el.
  3. Ezután mehet hozzá a tej, a tojás és a szerecsendió.
  4. Gyorsan dolgozzuk össze, ne várjuk meg, míg a kezünk melegétől elolvad a vaj. Gyúrjunk belőle gyorsan egy bucit, és folpack-ba csomagolva, min. 30 percre tegyük hűtőszekrénybe.
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk akkorára, mint a piteforma, béleljük ki vele a formát, a peremét is. Villával szurkáljuk meg.
  6. Közben 200 fokra melegítsük elő a sütőt, és az alsó rácsra tegyünk egy sütőlapot.
  7. Készítsük el a frangipane-t: keverjük a tojást a margarinnal habosra, adjuk hozzá a cukrot, majd a mandulát is forgassuk bele.
  8. A masszát öntsük bele a tésztával kibélelt piteformába, és szórjunk meg a gyümölcsökkel.
  9. 200 fokon 10 percig süssük az alsó rácson, majd kapcsoljuk le a sütőt 160 fokra, és költöztessük a pitét egy emelettel feljebb, itt süssük még további 25-30 percig.
  10. Ha a közepe még remegős, de a széle már megszilárdult, kivehetjük. Ahogy hűl, meg fog keményedni a belseje is.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 881
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

erdei gyümölcsös pite, áfonyás-mandulakrémes pite, áfonyás-mandulás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1026
finomliszt 250 g
porcukor 50 g
margarin 125 g
tojás 1 db
tej 1 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
margarin 100 g
cukor 100 g
tojás 2 db
mandula 100 g
mandulaaroma 2.5 ml
málna 10 dkg
áfonya 25 dkg