r
Nosalty Logó

Szőlőpite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Szőlőpite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2857 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 159 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 358 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    924.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.9 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2857 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, és összemorzsoljuk a hideg vajjal.
  2. Anniy vizet adagolunk hozzá lassan, amitől szépen összeáll a tészta, jól formázható és rugalmas lesz.
  3. Hűtőbe tesszük.
  4. Közben elkészítjük a tölteléket: a szőlőszemeket leszárazzuk, kettévágjuk és egy teflonserpenyőbe rakjuk.
  5. Közepesen erős lángon addig pároljuk fedő alatt, amíg puha nem lesz és levet nem ereszt (kb. 10 perc).
  6. Rászórjuk a kardamomot, ráöntjük a citromlevet, vörösbort, mézet, majd összekeverjük.
  7. Simára keverjük benne a keményítőt, majd ha az elolvadt, levesszük a tűzről.
  8. A tésztát kivesszük a hűtőből, kinyútjuk kör alakúra, és kibélelünk vele egy kör alakú formát úgy, hogy legyen 3-4 cmmagas pereme.
  9. A szőlőt beleöntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
  10. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24/26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 19472
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 21.

Ajánló

pH besorolás: közepesen savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez most jó rövid lesz. Még mindig volt egy rakás szőlő itthon, ez készült belőle. Mag nélküli szőlővel szerencsésebb.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Eszter! Err?l a sütir?l ez a zene jut eszembe. http://www.youtube.com/watch?v=4Y2xfRFOILU Én ugyan nem szeretem a sz?l?t,de a barátomnak biztos meg fogom sütni meglepinek! Puszi! Lynda

P.

Szia Lynda! Hogy mennnnnnnyire jó ez a zene! Köszi, hogy belinkelted! :-))) Eszter

Törölt felhasználó

Eszter, szóval szép ez a pite! :-) Imádom a sz?l?t, úgy t?nik muszáj lesz kipróbálni a receptedet. :-) Nagyon hangulatos a fotó...:-) üdv, Zsani

Angie

Szia Eszter! Megcsináltam a pitédet:) illetve félig a Te pitédet:D A tésztát lecseréltem egy már bevált receptre (persze lehet a Tiéd is beválna), de a töltelék szinte ugyanez lett! Bár vörösbor nem volt kéznél, így ? kimaradt, de egy kis fahéjjal feltuningoltam a sz?l?s cuccot:) Jaaa és igen hosszadalmas munkát vállaltam be, mert a kertben term? kéksz?l?t akartam felhasználni, ami jó apró szem? természetesen:D (Spätburgunder elvileg) Mindenesetre köszönöm Neked a receptet, ebb?l merítettem az ihletet:) üdv, Angéla

P.

Szia Angéla! Néha az ötlet is elég, hogy az ember jót alkosson! Egyébként sokszor én is így szoktam, örülök, ha ihletként szolgált a recept. :-) Mondjuk a sz?l?ért nem irigyellek... :-D Eszter

nyamóka

Tényleg illik hozzá a zene! :-) Olyan békebeli, vidám, és felh?tlen, mint a kép! Gusztaaa! :-))) Éva

szili78

<br /> Hello! Én a fenti zenét hallgatnám hozzá! A süti pedig nagyon tetszik, el is készítem hamarosan ! 8)

Törölt felhasználó

Kedves Eszter! Elkészítettem a pitét, ISTENI finom! Persze a kertünkben magos sz?l? van csak, 1 órát magoztam, de megérte! A családnak is nagyon ízlett. 1 hét alatt már másodszor sütöttem meg. El?ször fehér, majd kék sz?l?b?l. Nagyon jó mind a kett?vel. A bort vízzel helyettesítettem, és én is tettem bele fahéjat. Köszönöm a receptet, nagy kedvenc lett. Üdv, Memi.

P.

Szia Memi! Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ennyire ízlik! Igen, sajnos vagy szerencsére a hagyományos kertünkben term? sz?l? mindig magos, de valamit valamiért ;-)

Naschkatze

Kedves Eszter! Fehér sz?l?b?l szeretném készíteni a süteményt, ebben az esetben is vörösborral kell készíteni, vagy fehérrel? Üdvözlettel: Nasicica

P.

Uuu, elnézést a megkésett válaszért! A kérdés nagyon jó, én fehérrel készíteném, de remélem, azóta ez megoldódott. :)

furogabi

Sziasztok! Ezzel a recepttel sikerült megmentenem a h?t?ben felhalmozott sz?l?-állományt:-) Nagyon finom lett a végeredmény, most el?ször ettünk sz?l?s sütit, kicsit tartottam t?le, de nagyon jó lett:-) Köszönöm! Gabi

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek