r
Nosalty Logó

Áfonyás-ribizlis lepény kukoricaliszttel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Áfonyás-ribizlis lepény kukoricaliszttel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1265 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 242 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    140 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 632 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    280 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    616 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    601 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1265 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Egy robotgépben a kétféle lisztet, sót és a vajat a cukorral keverjük alaposan össze. Adjuk hozzá a vizet. Addig pörgessük, míg gombócszerű tészta nem lesz.
  2. Fedjük be folpackkal, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. Ezt követően melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Nyújtsuk a tésztát 1,5 cm vastagra, kör alakra. A széleit tekerjük fel.

Krémhez

  1. A tojást keverjük össze a tejföllel, cukorral.
  2. Öntsük a tészta tetejére, szórjuk meg az áfonyával.
  3. Tegyük a sütit sütőpapírral bélelt tepsibe óvatosan, és süssük kb. 20 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3479
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 16.

Ajánló

Kb. két személyre elegendő. Az áfonyát lehet ribizlivel vagy más gyümölccsel is helyettesíteni. Fagyasztott gyümölccsel is teljesen jó, ebben az esetben fagyasztott állapotban szórjuk a krém tetejére.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt a receptet cukormentes változatban készítettem el. A mostani verzió cukorral készült, de természetesen lehet édesítővel is helyettesíteni. Ebben az esetben igen alacsony a szénhidráttartalma.

Hozzászólások

Mamokam0129

Kedves Wendy! Mekkora piteformában sütötted (a porcelán süt?formából is többféle nagyságú létezik) ?

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?