Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos sonkatorta

Tojásos sonkatorta
Tojásos sonkatorta
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós és fincsi is!

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, félbehasítva a magházát kimetsszük, húsát 1 centis kockákra vágjuk, ahogyan a párizsit, az uborkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát és a sárgarépát is.
  2. Mindezeket tálba rakjuk, a zöldborsóval összekeverjük.
  3. A sonkával egy kicsi, de magas tűzálló tálat vagy formát körben kibélelünk.
  4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
  5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
  6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp csak 1 percig forraljuk, amíg föloldódik.
  7. Langyosra hűtjük, majd a mártással meg az előkészített hozzávalókkal összekeverjük.
  8. Ezután a sonkával bélelt formába töltjük, elsimítjuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  9. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük föl.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 56 151
elküldve: 14
receptkönyvben: 916
elkészítve: 9/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás-franciasalátás torta, húsvéti sonkatorta franciasalátával, majonézes-zöldséges-sonkás vendégváró

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2019-04-07 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2019.04.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

kovex
kovex / kovex Mon, 2012-01-02 21:21

Kedves Tünde! Köszi az ötletet, nagyon jól néz ki, már alig várom, hogy megcsináljam!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-04-19 22:29

Megcsinálom húsvétra, csak nagyobb kiadásban az én "kis családomnak". :-D
Nagyon jól néz ki.:-)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-12-29 22:08

Nem kedves bettikonyha! 0,25 dl az max 2és fél dekagramm porcukor. 0,25 az nem 2 és fél deci, az lenne kb 25 dkg. Elég édes lenne ez a mártás 25 dkg porcukorral...A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-25 22:50

hátha még sonkakockák vagy bacondarabok is lennének a mischungban...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 17:57

Jajj tényleg, köszi:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 13:49

Szia!!!
Nagyon jól néz ki:D Egy kérdésem lenne: Mennyi zselatin kell bele???
Köszi:D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-10 15:09

A hozzávalók közt 4 dkg szelatinpor szerepel.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-06-21 12:16

Valóban jól néz ki és valóban finom. Szülinapi asztalon, a finom étkek között foglalt helyet, többen lefényképezték !

738
alma 1 db
párizsi 10 dkg
csemegeuborka 2 db
főtt tojás 6 db
burgonya 2 db
sárgarépa 2 db
zöldborsó 20 dkg
gépsonka 20 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojássárgája 1 db
tejföl 2 dl
porcukor 1 teáskanál
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
leveskocka 1 db
zselatin 4 dkg