r
Nosalty Logó

Grillezett tintahal fokhagymás tésztával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Grillezett tintahal fokhagymás tésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 825 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3296 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 219 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1126.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    382 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 825 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.8 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4507.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    593 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    2420 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    711.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4554 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5113 micro
Összesen 3296 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 219 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megpucoljuk, és 3 gerezdet átpréselünk. Összekeverjük 4-5 ek olívaolajjal, és a tintahalakat bedörzsöljük vele. 1 órárahűtőbe tesszük.
  2. Hűtőből kivéve sózzuk, enyhén borsozzuk, és grillen puhára sütjük (aranybarnára).
  3. A tésztát sós vízben al dente megfőzzük.
  4. A maradék fokhagymát vékonyra felkarikázzuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen barna, mert akkor keserű!
  5. Ha a tészta megfőtt, a fokhagymás olívaolajjal összekeverjük, és 1-2 perc alatt, lassú tűzön összeérleljük az ízeket. Ha kész, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és a citromlével enyhén meglocsolt tintahallal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 30715
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 06.

Ajánló

Száraz fehérbor illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekeim nagy kedvence. Ezzel az étellel egy kis mediterrán hangulatot varázsoltunk a teraszra.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.