r
Nosalty Logó

Tilápia salátaágyon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tilápia salátaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Összesen 52 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    1142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    339 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 332 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    121.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5942.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    3425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1630.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1344 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    399 mg
  • D vitamin:
    624 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    6365 micro
  • β-crypt
    1017 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1455 micro
Összesen 991 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    136 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Elkészítés

A halhoz

  1. A hal előkészítése: Jénai tál aljába teszünk sütőpapírt, majd kicsit kiolajozzuk. A halat befűszerezzük a grillfűszerrel, borssal, mindkét oldalán. Ráöntünk egy kis olívaolajat. Majd reszelünk rá citromhéjat, rákenjük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát is, rászórunk 1 csipet friss zsályát, a tetejére pedig hagymaszárakat rakunk. (Ez lehet a kicsírázott hagyma zöldje is.)
  2. Kicsit hagyjuk az ízeket összeérni, majd berakjuk a sütőbe és megsütjük. A hagymaszárak nélkül tálaljuk. 1 szelet citrom levével leöntve fogyasszuk el!
  3. A saláta: Tépkedjük le a salátaleveleket apró darabokra, majd az összes -az előbbiekben leírt módon előkészített- hozzávalóval együtt keverjük össze egy salátástálban.
  4. Öntet: Keverjük össze a hozzávalókat.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6192
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tilápia diétánál ajánlott alacsony kalóriatartalmú hal. Kevés szálka található a filében, de azért nézzük át alaposan, ha gyereknek is adjuk. A saláta ad hoc született a balkonon nevelt növényeim első terméseiből. :) Bocsánat, de az öntet lemaradt a képről, mivel a párom a jó illatok miatt türelmetlenül toporgott az ebédlőben, és sürgetett a fotózással. :)

Hozzávalók

A halhoz

A salátához

Az öntethez

A jénai kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

Lakos Benedek

További cikkek