Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tilápia halrudak leveles tésztában

Tilápia halrudak leveles tésztában
Tilápia halrudak leveles tésztában
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a tilápiahal. Próbálom változatosan elkészíteni. Így született a leveles tésztában való sütés ötlete is.

hozzávalók / 2 adag

A leveles tésztába csomagolt halrudakhoz

A halrudak tetejére

A kapros-majonézes mártogatóshoz

A tálaláshoz

  • 10 dkg rukkola (vagy más zöldsaláta)

ajánlat

Gyerekeknek is bátran adhatjuk ezt a nem zsíros, de ugyanakkor szaftos, szálkában nem bővelkedő halat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kb. 3x7 cm-es rudacskákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, és bekenjük zúzott fokhagymával.
  2. A leveles tésztából akkora négyzeteket vágunk, hogy egyenként be tudjuk csomagolni a halrudakat.
  3. A tésztába csomagolt halrudakat tegyük hűtőbe 10-15 percre.
  4. A sütőt melegítsük elő, a lehűlt halrudakat kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal, és tegyük a forró sütőbe.
  5. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. A kapros-majonézes mártogatós hozzávalóit keverjük össze.
  7. A megsült halrudakat rukkola-ágyon tálaljuk, mellétéve a mártogatóst.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 226
elküldve: 3
receptkönyvben: 136
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tilápia tésztaburokban, tésztában sült hal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-12-26 20:44

Sajnos változtatnom kellett a koncepción, mert mire az élőhalas pulthoz jutottam a karácsonyi nagy bevásárlás során, elfogyott mindennemű kemény húsú filé. Helyette felolvasztottam és kifiléztem egy adag amurt - tesóm nagy horgász, isten tartsa meg jó szokását! -, ami a mélyhűtőben lapult. Volt vele meló, de megérte. Lepényt készítettem végül belőle, mivel nem voltak szeleteim, amiket egyesével becsomagolhattam volna a tésztába. A párom találóan elnevezte "lepényhalnak", a szóviccek nagymestere. Joghurtos-mustáros öntetet adtam hozzá, egy kis citromlével, sóval, borssal megbolondítva. Nagy sikere volt ennek a különleges csemegének. 8))

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-11-19 18:58

A legközelebbi halas fogás ez lesz, Tündér. Amikor egy francia hajón dolgoztam, az egyik kedvenc ételem a leveles tésztában sült hal volt. Köszönöm, hogy eszembe juttattad ezt a klassz kis párosítást. A saláta mellé... Más csorog is a nyálam.

1049
tilápia 40 dkg
leveles tészta 30 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
szezámmag 3 ek
tojás 1 db
majonéz 2 ek
tejföl 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert
kapor 1 csokor
rukkola 10 dkg