r
Nosalty Logó

Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal

Lea
Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

582
Kalória
56.1g
Fehérje
25.7g
Szénhidrát
30.8g
Zsír
678.8g
Víz
177.6g
Koleszterin
9.4g
Élelmi rost
11.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1697.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    678.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 582 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3394.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1390 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    475 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    511 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    172 micro
  • β-karotin
    832 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 1164 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. Tilápia halfilét kiolvasztjuk - majd leöblítjük, letörölgetjük.
  2. A cikóriák kerek végét levágjuk,kétszer Valakban kivágjuk a torzsáját, félbevágjuk, majd olivaolajon megpirítjuk pár perc alatt. Vízzel felengedjük, fűszersót szórunk bele, kb. 5 perc alatt megpároljuk.
  3. Jénaiba tesszük a cikóriákat. A tejszínt a lereszelt sajttal, tejföllel összekeverjük, majdráöntjük a krémes mártást acikóriára - sütőbe tesszük,kb. 20 percig sütjük 200°C-on.
  4. A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, sósvízben 3/4-ig puhára főzzük.
  5. Paradicsomot megszúrkáljuk villával,majd sütőbe tesszük a pagodakarfiollal együtt, kis olivaolajon, kb. 10-12 percig sütjük, hogy a paradicsom kicsit összessen, a karfiol pedig egészen megpuhuljon, kicsit megsüljön.
  6. A tilápia halfilét citromlével, fűszersóvalbedörzsöljük, serpenyőben olívaolajon kb. 14-16 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  7. Tányérra halmozzuk mindenösszetevőjét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A számomra újdonságok felfedézése során a minap a Kaiser's-ban megpillantottam a gusztusos pagodakarfiolt, és a magyar konyhának csak a pótkávéból ismert cikóriát - hát hazahoztam mindkettőt. Kerestem a recepteket, hogy mit tehetnék új szerzeményeimmel, de főleg salátarecepteket találtam csak a cikóriára. Végül egy kicsit másként, Belga csőben sült cikóriaként találtam egy ehhez képest még baconba tekert főétel cikóriát - ami megtetszett. Mivel több húst kívántam, ezért levettem a bacont a receptből és elővettem a mélyhűtőből az ugyancsak Kaiser's-ban beszerzett tilápia halfilét - ami semleges ízével jó párosításnak tűnt az intenzívebb, kicsit kesernyés ízűnek feltüntetett cikóriához. A pagodakarfiollal végül nem variáltam, a paradicsom pedig nálam egy elég sűrűn használt alap/kísérő, így színe és kedveltsége miatt is került a képbe. Végül a cikória a kivágott torzsa (vagy zsengesége) miatt nem volt olyan intenzív, mint ígérték a leírások, ezért egy nagyon könnyű, egészséges, színes vacsit sikerült összehoznom.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek