r
Nosalty Logó

Kétszersült tilápia

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
witch
Kétszersült tilápia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.7 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    217 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 385 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    72 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1304 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    998.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    868 micro
  • K vitamin:
    789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2507 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3026 micro
Összesen 1541 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. A halakat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk.
  2. Az olajbogyót durvára vágjuk. A citrom héját lereszeljük, az aljából meg a tetejéből levágunk egy vékony szeletet, és meghámozzuk. Az egyik vágott felére állítva, a tetejétől indulva egy éles késsel követjük a citrom vonalát úgy,hogy a fehér héját levágjuk. Ne maradjon rajta belőle, mert az keserű. Ezután kivágjuk a gerezdeket a fehér vonalak mentén. A petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Egy magas falúserpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A halakat beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lepofozgatjuk róluk, és pirosra sütjük mindkét oldalukon.
  4. Ráöntjük a bort, hozzáadjuk az olajbogyót, kaprit, a citrom héját meg a húsát. Berakjuk a forrósütőbe 10-15 percre.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4471
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 21.

Ajánló

Szerintem az olaszok csak ropogós héjú friss kenyeret esznek hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc boltomban olyan olcsó volt az egész hal, hogy nem tudtam kihagyni. Ezt a receptet már régen kinéztem magamnak, de most végre horogra akadt a sütnivaló is. Részeges lencse volt a köret hozzá, hogy jól is lakjunk, és a megbontott bor is fel lett használva. Azt sose felejtsük el, hogy csak olyan borral főzzünk, amit szívesen fogyasztunk, mert főzés közben az íze koncentrálódik.  A hal sütési ideje: 2,5 cm vastagságra 10 percet számolunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek