Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kétszersült tilápia

Kétszersült tilápia
Kétszersült tilápia
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc boltomban olyan olcsó volt az egész hal, hogy nem tudtam kihagyni. Ezt a receptet már régen kinéztem magamnak, de most végre horogra akadt a sütnivaló is. Részeges lencse volt a köret hozzá, hogy jól is lakjunk, és a megbontott bor is fel lett használva. Azt sose felejtsük el, hogy csak olyan borral főzzünk, amit szívesen fogyasztunk, mert főzés közben az íze koncentrálódik. 

A hal sütési ideje: 2,5 cm vastagságra 10 percet számolunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szerintem az olaszok csak ropogós héjú friss kenyeret esznek hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. A halakat beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, félrerakjuk.
  2. Az olajbogyót durvára vágjuk. A citrom héját lereszeljük, az aljából meg a tetejéből levágunk egy vékony szeletet, és meghámozzuk. Az egyik vágott felére állítva, a tetejétől indulva egy éles késsel követjük a citrom vonalát úgy, hogy a fehér héját levágjuk. Ne maradjon rajta belőle, mert az keserű. Ezután kivágjuk a gerezdeket a fehér vonalak mentén. A petrezselymet is felaprítjuk.
  3. Egy magas falú serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat. A halakat beleforgatjuk a lisztbe, a felesleget lepofozgatjuk róluk, és pirosra sütjük mindkét oldalukon. 
  4. Ráöntjük a bort, hozzáadjuk az olajbogyót, kaprit, a citrom héját meg a húsát. Berakjuk a forró sütőbe 10-15 percre.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 575
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült hal, sült hal citrommal meg olajbogyóval, sült tápia

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-10-28 11:47

witch!

Micsoda recept ! :)
Köszönöm.... :)

Tudjátok, jó az itteni hal, a magyar ponty,keszeg, miegymás......, csak nehezen jut igazihoz az ember fia és lánya, - horgászati engedély nincs, mert akkor esetleg talán jobban,- és őszintén, az igazi magyar halak is, igazi : mostanra már mondhatom iszonyat drágák, van akinek nem, az ne vegye magára, viszont sokan nem tudjuk megengedni, hogy heti egy , vagy két heti egyszer együnk, mert bármilyen finom, és sokféle mód elkészíthető, na meg egészséges!!!!!!!!!!!!!!!!! , a pénztárcánk erre a finomságra egészségtelenül kicsi.. :( . (sokunknak!! :( :( )
Legtöbbször nekem ez a bajom a hallal. :(
Így marad a karácsony, a tuti halevés ideje, és néhány kósza nap az évben, amikor a biztos lelőhelyeimen talált friss halat meg tudom, meg merem venni,- hát igen, az igaz, hogy itthon is minden változik, tulajdonképpen, nem is csoda, már minden, nem csak ruha, cipő, étel alapanyag, készétel is, minden-minden: Made in China.
De nem az igazi, abból is a nem oly jó minőség, amit megkapunk. :( :(

Állítólag , majd jönnek hozzánk az indiai befektetők, munkások, munkahelyet teremteni, meg ki tudja, lehet, hogy nem sokára majd az indiai ételekkel leszünk ennyire ellátva, mint most a kínaival... ahogy látszik: benne van a pakliba! :)
Éva-Anyóca

witch
witch / witch Mon, 2013-10-28 16:07

Nagyon szivesen!
Mikor a lanykammal beszelgetunk az arakrol, en azt mondom semmi sem draga, a
fizetesunk nagyon keves. :o) Es itt a hal is kinai! Nem is lenne baj, ha nem
akarnanak megmergezni minket. A hirado ezzel van tele, hogy amiert naluk
senki nem ellenorzi az ilyen dolgokat, mindenben mereg van, utana meg
exportaljak es mindenki megveszi amiert olcso. Persze, hogy olcson akar
vasarolni mindeki, mert keves a fizetes, szoval ezzel be is zarul az ordogi kor.
Amikor tehetem en is a jo minoseget meg a hazait veszem, mert tudom
az jobb es lehet, hogy egeszsegesebb, de nem feltetlen. Sajnos itt sem
forditanak eleg energiat az egeszsegesre, nagyon gyakran hallani
etelmergezesrol, amiert nem megfeleloen van valami elokeszitve vagy
elkeszitve. Ez egyenes fuggvenye annak, hogy itt akkora mennyiseggel
kell lepest tartani, hogy orulet. Mindenki vasarolni akar, eloallitani-termeszteni
-elkesziteni meg nem igazan. Tudod, hogy mennyi penzt sporolok
meg azzal, hogy fozok? Az emberek nagyobb szazaleka (nem tudok
pontos statisztikai adatot) etterembe jar enni, ha teheti egy nap
haromszor es egy heten het napot! Itt ez a "meno" vagy statusz
szimbolum inkabb. Egyszer az egyik hazban nem volt gaz amikor
bekoltoztunk es egy honapig nem tudtam fozni. Pont a duplaja
ment el kajara es nagyon olcso helyekrol vettunk mindent. Szoval itt
megeri fozni es az alapanyagokra nincs ado sem, csak a kesz
etelekre, meg akkor is ha peldaul fagyasztott keszetelrol van szo.
Mintha csak azt akarnak ezzel mondani, nem fozol, na, akkor adozz!
udv:witch

witch
witch / witch Mon, 2013-10-21 23:49

Nem rossz, de kozelebe sem jon az otthoni (magyar) hal izehez.
Persze lehet, hogy mar az sem az igazi, ugy hallottam semmi
nem olyan mint regen. :o(
En meg mindig csak kukta vagyok, mindent recept utan keszitek.
Na, jo hat nem mindent, mert amit mar szazszor foztem azt
csak tudom mar meg az en memoriammal is. De, az alkotas, na az
nem az en asztalom.
udv:witch

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-10-21 23:31

Nagyon jó kis összeállítás!!! Fincsi lehetett! Mi is halat ettünk tegnap; burrumundi....fehér, vastag húsú...serpenyőben sutottem zöldfűszerekkel ( kaffír lime, pineapple sage), citrommal, kis tahini, kis kefir, hogy kicsit szószos legyen...hozzá pirítottam kis kesudiot is...csípős majonézt és csípős ajvárt tettem a felszeletelt uborka mellé....szuper fincsi volt.....én legtöbbször rögtönzök, azért nincsenek főétel receptjeim, mert nem mérek, csak kreálok, ahogy jön.... :) T

385
tilápia 70 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 dkg
olívaolaj 6 ek
fehérbor 2.5 dl
olajbogyó 10 dkg
kapribogyó 3 ek
citrom 1 db
petrezselyem 1 csokor