Nosalty Logó

Thai curry-s zöldségleves tofuval

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Thai curry-s zöldségleves tofuval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1149 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1581.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3301 micro
  • β-karotin
    7871 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 384 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4743.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    2239 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    1010 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1149 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    399 micro
  • β-karotin
    952 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Zsülienre vágjuk a bambuszt és a répát, a tofut kockára.
  2. Felteszünk kb. 1,5 l vizet a curry pastával és a halszósszal főni (esetleg tehetünk bele még apróra vágott metélőhagymát).
  3. Amíg a pastás víz elkezd forrni, egy serpenyőben a bambusztmegpároljuk egy kisszójaszósszal. Mikor már félig megpuhult, beletesszük a leves lébe. Ügyeljünk, hogy a szójaszószos lé maradjon a serpenyőben.
  4. Ugyanezt tesszük a répával is, mint a bambusszal, de szójaszószt már nem teszünk bele, mert ott van az előzőleg kifőtt szójaszószos-bambuszos lé. Ezt is beleöntjük a levesbe, ha maradt még leve, akkor azzal együtt.
  5. A serpenyőbe öntünk egy kis olajat, a tofut egy kicsit átsütjük, ha már a répa és a bambusz szinte teljesen puha, beletesszük a tofut is alevesbe (de ha szeretjük, hogy a zöldség még egy kicsit ropog, akkor előbb is beletehetjük a tofut).
  6. Pár percig még főzzük, akár egy kis tésztával és metélőhagymával tálalhatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3019
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mivel elég leveses vagyok és szeretek kísérletezni, ez a recept is így jött. Gondoltam, jó lenne enni egy könnyű kis levest, hát megnéztem, mi van otthon, és ez lett belőle. Egyszerű, könnyű, gyorsan kész van, és lehet rakni bele még sokféle zöldséget, ha van otthon (kínai kelt, babcsírát, bébikukoricát vagy akár kukoricát is, az is remekül illik a curryhez vagy akár egy kis apróra vágott csirkemellet is).

Hozzászólások

ZilkaZil

Imádom az ilyen leveseket, és én is nagy levesev? vagyok :) Ha lehet egy tanácsom: sokkal finomabb lesz minden ételed, amibe currypasztát használsz, ha el?ször egy nagyon kevés olajon megpirítod, és utána teszed rá a zöldségeket, vagy vizet. üdv, Zilka

Törölt felhasználó

Köszi a tippet :) majd kipróbálom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.