Teriyaki padlizsán
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty vegán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
209
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
837
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
47g padlizsán11 kcal
-
8.8g szójaszósz5 kcal
-
4.4g mirin6 kcal
-
0.6g rizsecet0 kcal
-
1.8g nádcukor7 kcal
-
0.7g gyömbér1 kcal
-
0.9g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g étkezési keményítő2 kcal
-
1.6g mandulapehely10 kcal
-
27g újhagyma5 kcal
-
5g lime1 kcal
-
1.8g koriander0 kcal
Összesen
49
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2491.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 2118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 306.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 740 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 918 micro
Összesen
209
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 36.9 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9966 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 463 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 673 mg
-
Nátrium 8474 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.8 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1227 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 248 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 102 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 692 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 2959 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3674 micro
Összesen
837
kcal
- 3% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
49
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A padlizsánt felkockázzuk és félretesszük.
- Egy tálkában összekeverjük a pác hozzávalóit (szójaszósz, rizsbor, rizsecet, cukor, gyömbér, fokhagyma), majd a padlizsánra öntjük és alaposan elkeverjük.
- Legalább 30 percet hagyjuk pácolódni, közben át-átforgatva párszor, hogy a padlizsándarabokat egységesen bevonja a szósz.
- A sütésre kész, bepácolt padlizsánról leöntjük a páclevet egy kis nyeles forralóba. A padlizsánkockákat aztán sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, szükség szerint még megsózzuk (ez a szójaszósz sósságától is függ), és 225 fokos sütőbe küldjük 20-25 percre.
- Közben a lábasban lévő pácléhez keverünk egy kevés keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és besűrítjük.
- A kész padlizsánt rizzsel kínáljuk. Rákanalazzuk a besűrített szószt, majd megszórjuk aprított újhagymával, korianderrel valamint pirított mandulapehellyel, és ráfacsarjuk egy-egy gerezd lime levét is.
- Sütés hőfoka: 225 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 80
- Össznézettség: 9273
- Feltöltés dátuma: 2022. január 20.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty vegán
138 recept
A teriyaki az egyik legnépszerűbb japán máz, amivel mindenféle húst, halat és zöldséget remekül párosíthatunk. Mi most padlizsánnal készítettünk el, ami nem csak finom és laktató, de nagyon gyorsan el is készül.