r
Nosalty Logó

Teriyaki padlizsán

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty vegán
Teriyaki padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    2118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9966 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    8474 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    692 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2959 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3674 micro
Összesen 837 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felkockázzuk és félretesszük.
  2. Egy tálkában összekeverjük a pác hozzávalóit (szójaszósz, rizsbor, rizsecet, cukor, gyömbér, fokhagyma), majd a padlizsánra öntjük és alaposan elkeverjük.
  3. Legalább 30 percet hagyjuk pácolódni, közben át-átforgatva párszor, hogy a padlizsándarabokat egységesen bevonja a szósz.
  4. A sütésre kész, bepácolt padlizsánról leöntjük a páclevet egy kis nyeles forralóba. A padlizsánkockákat aztán sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, szükség szerint még megsózzuk (ez a szójaszósz sósságától is függ), és 225 fokos sütőbe küldjük 20-25 percre.
  5. Közben a lábasban lévő pácléhez keverünk egy kevés keményítőt, majd folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és besűrítjük.
  6. A kész padlizsánt rizzsel kínáljuk. Rákanalazzuk a besűrített szószt, majd megszórjuk aprított újhagymával, korianderrel valamint pirított mandulapehellyel, és ráfacsarjuk egy-egy gerezd lime levét is.
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 80
  • Össznézettség: 9273
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 20.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek
Teriyaki padlizsán
Nosalty vegán 138 recept

A teriyaki az egyik legnépszerűbb japán máz, amivel mindenféle húst, halat és zöldséget remekül párosíthatunk. Mi most padlizsánnal készítettünk el, ami nem csak finom és laktató, de nagyon gyorsan el is készül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...