r
Nosalty Logó

Mediterrán padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Mediterrán padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 617 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2469 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    511.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    328 micro
Összesen 617 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    200.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2044.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    823 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1859.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1312 micro
Összesen 2469 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    211 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, és bevagdossuk a csumájáig, kb. 1,5-2 cm-ként. Besózzuk (a résekben is), majd állni hagyjuk.
  2. Közben össze lehet vágni a többi hozzávalót: a paradicsomot, hagymát félkörre, a füstölt sajtot, szalonnát kockákra. Odakészítünk jó sok olívabogyót, és egy tálkában olívaolajat, amelybe a fokhagymát belenyomtuk.
  3. Ez nagyjából 20 perc, addig a padlizsánt is átjárta a só, kinyomkodjuk a levét, és le is mossuk. Mivel keserű levet szokott engedni, ez a lépés nagyon fontos!
  4. Kiolajozott sütőlemezre tesszük a padlizsánokat, kicsit lenyomjuk, akkor szétnyílik, mint egy legyező, és elkezdjük bedugdosni az árut a résekbe. Mindenhová jusson mindenből. A végén megsózzuk, megszórjuk sok olajbogyóval, és megkenjük a fokhagymás olajjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5267
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 11.

Ajánló

Miután elfogyott, a fokhagymás olajat kenyérrel kimártogathatjuk. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mediterrán padlizsán
nyultanti 100 recept

Egyszerű kis nyári étel. A hozzávalók jó része meg is található a hűtőnkben. 

Hozzászólások

Tmea

Ez bitang jó! :-) Tettem még bele egy pár karika csíp?s paprikát is, csak hogy meg legyen a napi kapsziicin adagom, hát...nem rontott rajta, de anélkül is, engem megf?zött! :-) Minden jót, és sok finomságot! :-) Tímea

nyultanti

Köszi! Örülök, hogy ízlett! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk