r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán Timi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Panyitimi
Rakott padlizsán Timi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 479 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 83 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 240 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    471.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 479 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    446 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 83 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felszeljük kb. ujjnyi vastag szeletekre, és az olívaolajon a szeletek mindkét oldalát megsütjük.
  2. A paradicsomot és mozzarellát szintén szeleteljük. Ezeket úgy érdemes szeletelni, hogy az egy padlizsánhoz elegendő szeletet hozzunk ki. Két kis halmot építve.
  3. A padlizsán sütéséből maradt olajon megsütjük a fokhagymát, amit félreteszünk díszítésnek.
  4. Egy tűzálló tálba rakjuk az összetevőket, a képen látható módon, egymásra halmozva. A padlizsán kerül a legaljára, aztán mozzarella szelet, paradicsom és így tovább. Ügyeljünk, hogy a tetejére mozzarella kerüljön.
  5. Legvégül locsoljuk meg a halmokat balzsamecettel, és sütőben 180 fokon süssük addig, amíg a mozzarella aranybarna nem lesz. Amikor kész, két bazsalikom levelével díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 846
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 03.

Ajánló

Kitűnő vacsora... könnyű, nagyon kellemes ízvilággal. Mivel nagyon tetszetős étel, így az elképzeléseim között van még üzleti vacsorához, előételként.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rakott padlizsán Timi konyhájából
Panyitimi 19 recept

Diétás, finom ételt szerettem volna készíteni. A hűtőmben ezeket az élelmiszereket találtam, és azt gondoltam, összerakom halomba, amim van :) A végeredmény magáért beszél... Bátran ajánlom mindenkinek, isteni fogás. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.