r
Nosalty Logó

Mediterrán padlizsánkarikák

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Morzsácska
Mediterrán padlizsánkarikák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1545.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3281 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 442 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3090.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    860 mg
  • Nátrium
    993 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    691.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    450 micro
Összesen 880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    753 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt megmossuk, és felszeleteljük/karikázzuk (kb. 1cm-esre). Mindkét oldalát a padlizsánkarikáknak besózzuk és borsozzuk, és tűzálló edénybe helyezzük őket.
  2. A paradicsomokat megmossuk. Háromfelé kezdjük őket vágni. A kétféle sajtot vékonyan felszeleteljük (paradicsomból és a sajtokból nem muszáj az összeset felhasználni, ha soknak bizonyul). :)
  3. A sajtokból egy keveset a padlizsánra helyezünk, majd erre jön a paradicsom, megszórjuk szárított, apróra zúzott bazsalikommal. A paradicsomra pedig újra sajtokat teszünk. Olívaolajjal meglocsoljuk.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon (légkeveréses módban) addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4598
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 19.

Ajánló

Köretként húsokhoz, vagy előételként.  Könnyű vacsora is lehet belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán padlizsánkarikák
Morzsácska 39 recept

Könnyű, nyárias köretet szerettem volna készíteni a vajon, rozmaringgal összesütött halam mellé.  Megállja a helyét grill party-n előételként vagy köretként, vagy akár önálló fogásként, pl. vacsorára. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...