Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Japán lazacragu

Japán lazacragu
Japán lazacragu
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi különleges, kiadós, és egészséges étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom, nem csak a távol-keleti ízeket imádóknak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyömbért hámozzuk, majd vékony csíkra vágjuk.
  2. Felforraljuk az ecetet a cukorral, és a gyömbért beleszórva 10 percig pároljuk. Ha kihűlt, leszűrjük.
  3. A rizst a sós vízben megpároljuk.
  4. A halat kockákra vágjuk, és 2 evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk.
  5. A kelt megtisztítjuk, és 2 centis csíkokra metéljük.
  6. Minden előkészített alapanyagot tűzálló tálba szórunk, 1,5 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, a maradék szósszal meglocsoljuk.
  7. A haldarabokat egyenletesen elosztjuk rajta, lefedjük, és 160-180°C-ra előmelegített sütőben, 20-25 percig pároljuk.
  8. Ezután a káposztás halat tálra szedjük, a gyömbérrel megszórjuk, és a rizzsel körítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 471
elküldve: 1
receptkönyvben: 182
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dave

Mióta szakács: 2008.11.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kitsune
Kitsune Sun, 2016-04-17 18:29

Szia Dave,
Isteni lett, nagyon köszönöm az ötletet! :) Volt még egy kis halszószom, az sem ártott neki. A gyömbért pedig mézes almaecettel marináltam - és fogok még sok ilyesmit csinálni. Annyira új volt nekem ez az étel, hogy azt sem tudtam, hogy nyúljak a lazachoz - ha más is így van vele, nyugodtan vágjon bele, nem igazán lehet elrontani :)
Üdv,
Kitsune

witch
witch / witch Fri, 2012-12-07 22:05

Azt hiszem tul nagy darabokra vagtam a halat, mert tovabb kellett sussem, de
a sushi imado lanyomnak nagyon izlett. Koszonet a receptert!

CamelX
CamelX Sun, 2012-08-05 19:15

Ez tényleg nagyon komoly volt :) párolt rizst még feldobtam chili-vel és szezámolajjal, de hal így jó ahogy van. Nagyon átveszi az ízeket

wm21
wm21 Sun, 2012-02-19 14:52

Kedves Dave!

Ma elkészítettem a lazacragudat, és mondhatom, alig tudtam megmenteni két adagot, hogy a holnapi ebédre is maradjon!

351
lazac 50 dkg
gyömbér 3 cm
kínai kel 60 dkg
rizs 15 dkg
ecet 4 ek
cukor 4 teáskanál
szójaszósz 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint