Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lazac diós bundában

Lazac diós bundában
Lazac diós bundában
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a lazacot és kéthetente készítek vele valamit, sütjük, rakottan, most épp paníroztam. Mi currys rizzsel, sültkrumplival és fűszeres majonézzel ettük.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lazacot tetszőleges méretű szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és pár csepp citromlevet csepegtetünk rá.
  2. A panírozáshoz előkészülünk: liszt, felverjük a tojást egy csipet sóval, a zsemlemorzsát elkeverjük a darált dióval fele-fele arányban, és keverhetünk hozzá szárított petrezselymet.
  3. A lazacot bepanírozzuk a szokásos sorrendben: liszt, tojás és a diós-morzsa. Óvatosan dolgozzunk vele, mert könnyen törik.
  4. Egy serpenyőben olajat melegítünk és ebbe helyezzük a panírozott lazacokat. A lazacnak nem kell sok idő, a többivel ellenétben pár perc alatt kész is van, meg lehet fordítani. Ha túl sokéig sütjük kiszárad és elveszíti a szép rózsaszín színét, amitől lazac a lazac. A lazacot nem is kell túl bő olajban sütni emiatt.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 010
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pritta

Mióta szakács: 2011.10.16.
8 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: skandináv
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós bundában sült lazac, lazacfilé diós bundában, rántott lazac

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

539
lazac 250 g
tojás 1 db
dió 3 dkg
zsemlemorzsa 3 dkg
finomliszt 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
citromlé 10 csepp
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek