r
Nosalty Logó

Narancsos lazac borban párolt spenóttal

Smaragd konyha
Narancsos lazac borban párolt spenóttal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

661
Kalória
44.7g
Fehérje
11.9g
Szénhidrát
40.7g
Zsír
379.1g
Víz
122.1g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    379.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    536 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6111 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13226 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1212 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    758.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1353 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    1072 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    12223 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26452 micro
Összesen 1323 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1152 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2493 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a páclevet, ehhez a lereszelt fokhagymát, 1 narancs levét, sót, borsot, 3 evőkanál olívaolajat összekeverjük. A lazacfilékre öntjük, és 10-15 percre hűtőbe tesszük.
  2. A többi olívaolajat felforrósítjuk, és a páclével együtt átsütjük a lazac mindkét oldalát (oldalanként 3-3 perc).
  3. A forrósított vajban összeforgatjuk a spenótleveleket, majd felöntjük a borral, sózzuk és lassú lángon pároljuk, míg elpárolog a bor. Amikor kész tálalhatjuk a körettel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 6 p

Köretnek sült krumplit és tatármártást adtam hozzá. Nagyon ízletes és laktató ebéd volt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek