Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével

Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
Tepsis zöldborsó tésztával-tojással-csirkemellfilével
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű ebédet szerettünk volna. Ennyi a történet. :-)))

hozzávalók / 6 adag

A tepsis csirkéhez

A tésztához

A tálaláshoz

ajánlat

Jó sok sajt, esetleg tejföl.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymát picire felvágjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk.
  3. A húst megmossuk, felszárítjuk, vékony kis szeletekre vágjuk.
  4. Mindkét zöldet mosás, leszárítás után finomra vágjuk.
  5. Lábasban olívaolajon mindkét hagymát kevés sóval megpároljuk, fedő alatt.
  6. Beletesszük a felcsíkozott bacont, pár perc fedő alatt, pároljuk.
  7. Beletesszük a hússzeleteket és sózás, borsozás után, keverés mellet, fehéredésig keverjük, pirítjuk a húst.
  8. Beletesszük a kétféle zöldet, amit apróra vágtunk, és a tyúkhúsleveseket, kevés vizet.
  9. Kis lángon fedő alatt elkezdjük főzni, kóstoljuk meg, és ha kell utána ízesíthetjük, és kb. 35-40 percig puhára főzzük.
  10. Megfőzzük a tojásokat sós vízben, legalább 10 perc alatt, és a forraló vízben hagyjuk kihűlni, majd szépen megpucolhatjuk, és felkarikázzuk.
  11. Sós, olajos lobogó vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük és tepsiben rétegezzük.
  12. Tepsibe tesszük a tésztát, a csirkemelles-bacont, ami a tésztát szépen betakarja, majd a főtt zöldborsót, a tetején mindenhová jusson.
  13. A főtt tojást szeletelve, szépen elegyengetve a tetején, majd a tészta másik felét tejföllel leöntve, az is mindenütt fedje.
  14. A mozzarellát félbe vágva, a tetején elhelyezzük (vagy reszelt trappista sajt).
  15. A sütő középső rácsán, előmelegített sütőbe téve, kb. 170 fokon, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
  16. Tálaljuk a tányéron a csirkemelles, zöldborsós-tojásos tésztát díszítve paprikával, paradicsommal, petrezselyemzölddel, salátával.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40 x30 x 6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 303
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott zöldborsós tészta, zöldborsós-csirkemelles rakott tészta,

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1050
csirke 70 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
bacon 25 dkg
zellerlevél 6 db
petrezselyem 1 csokor
szárnyas alaplé 1 l
főtt tojás 6 db
zöldborsó 40 dkg
tejföl 375 g
mozzarella 100 g
tészta 50 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
paradicsom 6 kis db
zöldpaprika 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor