Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás laska

Sonkás laska
Sonkás laska
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kedves barátom kedvence.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Könnyű fehérbort mellé, s nem lehet megunni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát apróra vagdossuk, vagy ledaráljuk nagy rostélyon.
  2. A laskát sós vízben megfőzzük.
  3. A tojást, tejfölt, a reszelt sajt felét összekeverjük.
  4. Egy tepsit kivajazunk, majd a masszát összekeverve a főtt laskával beleöntjük.
  5. A tetejére szórjuk a maradék sajtot, lerben (sütőben) pirosra sütjük, előbb letakarva, majd anélkül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 7 814
elküldve: 5
receptkönyvben: 82
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Fakanalas

Mióta szakács: 2012.12.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás tejfölös laska sajttal, laska sonkával, sült sonkás tejfölös laska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mjudti
mjudti Sun, 2013-06-02 14:58

már bocs a buta kérdésért, de mi is pontosan az a "laska"? tippjeim vannak, de az ember a főzésnél nem tippelget ugye.....

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Sun, 2013-06-02 15:35

Kedves mjudti!

Épp elolvastam a kérdést és gondoltam válaszolok rá. A "laska" vékonyra gyúrt tésztát jelent. Régi időkben nevezték így. Széles laska = gyúrt, széles metélt tészta.

Üdvözlettel: Miss Sweetly

540
tészta 50 dkg
főtt sonka 30 dkg
tojás 4 db
tejföl 400 g
sajt 25 dkg
vaj 1 ek