r
Nosalty Logó

Rakott gomba onyxka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
onyxka
Rakott gomba onyxka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    934.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 566 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3737.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1458 mg
  • Nátrium
    1405 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    849.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    175 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a sonka-szalonnát (bacon), és kis lángra rakjuk, hogy kiolvadjon a zsírja, amire majd a felkarikázott hagymát és fokhagymát tesszük picit dinsztelődni. Aztán a megpucolt és felszeletelt gombát is rádobjuk, és kavargatva megpuhítjuk.
  2. Időközben megfőzzük a tésztát is sós vízben, majd leszűrjük.
  3. Egy hőálló (jénai) edénybe rétegezzük a tésztát, a dinsztelt hagymás gombát, kukoricát.
  4. Felaprítjuk a petrezselymet, majd ízlés szerinti só és bors társaságával a tejfölbe keverjük. Az így kapott „szószt” pedig ráöntjük a tésztás gombára, majd jól összedolgozzuk, összekavarjuk.
  5. 15-20 percre sütőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 32x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1964
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb „mi-van-a-hűtőben?” sikertörténet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk