Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős-sós-fűszeres rudak

Tepertős-sós-fűszeres rudak
Tepertős-sós-fűszeres rudak
28 perc / előkészület: 10 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon bírjuk nyomatni ezeket a rudakat.

- Most már az utolsó lesz! - Na jó, még három, és tényleg utolsó! - Azt az egyet, azt még kinéztem, és itt a vége!....

Ezek után csak a tányér elvétele vet gátat, hogy ne együk betegre magunkat.

Gondoltam más is kedvet kap. :-)

Nagy előnye, hogy nem kell pihentetni, keleszteni, stb., így nagyon gyorsan elkészül.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Sör, bor ...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a sót, a sütőport, a pirospaprikát, a borsot. Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk.
  2. Közben beleütjük az egyik egész tojást a lisztbe, hozzáadjuk a darált tepertőt, tejfölt, a zsírt és a felfutott élesztőt.
  3. Most összegyúrjuk jó alaposan, nyújthatjuk azonnal kb. 3 mm vastagra.
  4. Derelyevágóval kb. 1 cm-es csíkokra, majd tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk.
  5. Megkenjük a második felvert egész tojással. Ízlés szerint megszórjuk a fűszermagokkal.
  6. Előmelegített, forró sütőben szép színesre megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 468
elküldve: 4
receptkönyvben: 470
elkészítve: 21/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rudak tepertővel, töpörtyűs rudacskák

Hozzászólások (33)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinus76
tinus76 Sat, 2017-05-06 05:55

Szia
Vannak olyan szakácsok akiknek a nevük nekem garancia a minőségre. Te is közéjük tartozol. :) Ha látom hogy te tetted fel a receptet, nem is kételkedem hanem rögtön mentem. Ebben a receptben sem csalódtam :)Köszönöm

monyeszka
monyeszka Sun, 2014-12-21 13:18

Szia! a 0,25 ek az elírás és dkg lenne vagy tényleg negyed evőkanál zsír kell bele?

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2014-12-21 21:16

Szia!

Nem elírás, kb 1/4 -1/2 evőkanálnyi zsírt kell beletenni.
Valóban, így ebben a formában talán érthetőbb lett volna, ha ezt írtam volna. Bocs!

Üdv:-) Vici

Levendula5
Levendula5 Sun, 2014-09-21 09:21

Kedves Vicikó!

Nagyon megtetszettek ezek a tepertős rudak, már többször is elkészítettem.
Az íze is kiváló, és küllemre is nagyon mutatós lett. Pirított szezámmagot és lenmagot egyszerre tettem rá.
Köszönöm a receptet, máskor is megsütöm, mert nagyon finom.

Üdv.: Levendula5

Varga1966
Szél Istvánné Éva / Varga1966 Sat, 2012-04-21 18:58

Kedves Vicikó!
Már elég régen elmentettem ezt a tepertős rudat a receptkönyvembe, és ma végre sort kerítettem rá.Bár hamarabb tettem volna, mert nagyon finom lett. A kisfiam már jól be is lakott belőle. Köszönöm szépen! Üdv: Éva

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-02-09 19:13

Szia!
Természetesen libatepertővel is nagyon fincsi :-)
Egészségetekre!
Üdv: Vici

tarrrka
tarrrka / tarrrka Tue, 2012-01-10 13:21

Én már csalódtam receptekben, amiről azt írták, milyen fantasztikus. De ez nem egy olyan recept, isteni, tényleg alig lehet abbahagyni! Köszi ezt a finomságot!
Üdv, Kata

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2012-02-09 19:11

Szia, bocsi, hogy csak most reagálok az elismerő szavaidra!
Igazán örülök, hogy Neked is ennyire megtetszett a receptem, ill. az alapján elkészült ropi! :-)
Üdv: Vici

igalisz
igalisz Thu, 2011-12-22 18:43

Most sütöttem meg, hát isteni lett! Nagyon finom! De! 2x-es adagot készítettem első nekifutásra, és nagyon kevésnek bizonyult így is! Azt írod 6 főre, de nálunk 2 főre sem elég 1 adag :)))))))))))

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2011-12-22 22:57

Kedves igalisz!
De örülök, hogy ennyire bejött Nektek is! Még egy-két adag készítése belefér Karácsonyig...:-)))))
Boldog Karácsonyt kívánok Nektek!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2011-12-20 16:44

Kedves szfrancy!
Mi ropogósan szeretjük, ami az jelenti, hogy kicsit színesebbre sütöm. De ha Te nem úgy szereted, akkor világosabbra sütöd, és utána beteheted dobozba, neylonba, vagy csak lefeded valamivel.
Amúgy pár napig is ugyanolyan friss jellegű marad, ropogós. További eltartását tényleg nem tudom, mert nagyon gyorsan elfogy.
Szép Karácsonyt kívánok Neked!
Üdv: Vici

zsuzsi965
zsuzsi965 Tue, 2011-12-20 08:25

Nem volt a hentesnél töpörtyű :(( Szerintem mindenki ilyet akar sütni :)

Juliska12
Juliska12 Mon, 2011-12-19 21:41

Szia Vicikó!
Neked is Kellemes Ünnepeket és jó sütögetést, és ha vannak még ilyen jó recepetjeid vevő vagyok rá!!!!
Üdv. Marcsi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 21:45

Akkor esetleg nézd meg az oldalam, és még jönnek a héten... - egy jó torta is :-)
Neked is jó sütés-főzést az ünnepekre is!
Jó éjt!
Üdv Vici

Juliska12
Juliska12 Mon, 2011-12-19 21:27

Szia Vicikó!
A tejföl szerepel a hozzávalóknál, de a leírásból kimaradt! De azért nem gond, csak gondoltam szólok. Egyébként nekem is annyira tetszett, hogy fél órával az olvasás után meg is sütöttem, isteni lett! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Csak egy baj van vele: el kell dugnom magam elől, mert mire a srácok hazajönnek nem fog maradni! Üdv. Marcsi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 21:32

Kedves Marcsi!
Nagyon örülök, hogy ennyire ízlik! És hogy meg is írtad!!! Köszönöm szépen!
Igen ez olyan eldugós ropi, mert nem nagyon lehet abbahagyni, ahogy már írtam is:-)))
És köszi, még egyszer, hogy szóltál, kijavítottam már a receptet!
Szép ünnepet kívánok! Üdv: Vici

Juliska12
Juliska12 Mon, 2011-12-19 20:17

Szia Vicikó!
A tejföl szerepel a hozzávalóknál, de a leírásból kimaradt! De azért nem gond, csak gondoltam szólok. Üdv. Marcsi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 20:50

Szia Marcsi!
Igazad van! Tényleg ott kimaradt :-) Köszi szépen, már ki is javítottam!
Kellemes ünnepeket kívánok Neked!
Üdv: Vici

perEper
perEper Mon, 2011-12-19 19:28

ez, Ez, EZ ZSENIÁLIS. Megcsinálom karácsonyi rágcsának, a tepertős pogit egyszerűen imádjuk, ez meg még jobbnak tűnik. Sőt, szilveszterre is. Bort mellé, és kész. http://minu.me/-vinopedia

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 19:37

Köszi, kedves perEper!
Csak ajánlani tudom:-)))
Kellemes ünnepeket kívánok Neked!
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 18:53

Szia Katalin!
Jó ötlet :-))
Ott vagy még a gépnél? Segítenék a kép kicsinyítésben? Most olvastam, hogy gondod van vele...
Üdv: Vici

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 21:24

Szia Kati!
Ha már a gépen vannak a képek, akkor megnyitod a mappát, amiben a képet elhelyezted.
Jobb gombbal egyszer rákattintasz a kiválasztott képre.
Ekkor megjelenik egy panel, ahol többféle művelet közül választhatsz.
Ráhelyezed a kurzort ( nyilacska ) a társításra, és ekkor megjelenik egy további panel. Ügyesen húzd át a nyilacskát erre az új panelen, a PAINT- re. Erre bal gombbal egyszer rákattintasz, megjelenik a kép, ami belekerült a Paint képszerkesztőbe. ( remélhetőleg magyar nyelvű lesz )
Itt a felső bal sarokban, jobbra haladva van 6 programgomb, amiből a KÉP - re ( 4. ) kattints bal gombbal.
Megint megnyílik egy ablak, ahol fentről lefelé haladva a 2 lehetőséget választod, NYÚJTÁS-DÖNTÉS. Erre bal gombbal rákattintasz.
Megjelenik egy panel a szerkesztésre, ahol fentről lefelé haladva a kép vízszintes és függőleges értékeit, ami ott 100 %, változtatod meg.
Hogy a képed eredeti alakban legyen lekicsinyítve, ezért mindkét ablakba ugyanazt a számot írd be. Ajánlom a 40-et. Ez azt jelenti, hogy az eredeti képet 40 %- ra csökkentetted le.
Most kattints az OK gombra, majd x-eld ki a jobb felső sarkon az oldalt, és utána válaszd a mentés-t, vagy az OK után egyidőben nyomd le a control ( ctrl = bal alsó sarokban van a billentyűzeten ) és s ( normál kis s betű ) billentyűket, és utána x-eld ki az oldalt.
Ekkor menj vissza a mappádba, a kurzort ráhelyezed erre bizonyos képre, kb. 5 másodperc után fogja mutatni a lekicsinyített kép adatait. (legalul a méretét )
Ha gondod van, írj nyugodtan! Segítünk! Nekem is férjem szokott segíteni, ha elakadok ilyen dolgokban. De ezt már megtanultam.
Vici

Katalin65
Katalin / Katalin65 Tue, 2011-12-20 19:15

Hogy Te milyen tündéri egy csaj vagy!!!!! Segítesz nekem, szegény "bénának"! Ki fogom próbálni, de csak Karácsony után, mert akkor majd kicsit jobban ráérek ezzel is foglalkozni, mert most a sütiké vagyok :) Imádok sütni, bármikor, bármit!!!!! És most kiélhetem magam! Szilveszterre a Te rudacskáid is porondon lesznek. Apropó, ha szereted a sósat keverni egy kis édessel, próbáld ki a tepertős tésztát megtölteni szilvalekvárral, ha még nem próbáltad. Van is itt olyan recept, szilvalekváros papucs néven asszem. Én imádom!!!! Még egyszer nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást, és a részletes leírást!!!! Irigylésre méltó a tudásod!!!!! Boldog Karácsonyt!!!!!

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2011-12-19 16:40

Jaajj, ez nagyon tuti! Kár, hogy hétfőn zárva van a hentes :(

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2011-12-19 17:46

Holnap viszont alig várják , hogy eladhassanak Neked egy kis tepertőt:-))))
Szia, Vici

678
finomliszt 500 g
tepertő 200 g
tejföl 200 ml
tojás 1 db
élesztő 25 g
2 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
sütőpor 1 kávéskanál
disznózsír 0.25 ek
tej 1 dl
tojás 1 db
lenmag 1 ek
köménymag 1 ek
szezámmag 1 ek