r
Nosalty Logó

Pikáns rudacskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pikáns rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 283 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    220 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 520 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    104.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    917 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    1704 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    880 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 2076 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat megolvasztjuk, belenyomjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket és a chilit, így hagyjuk, míg a liszteket kimérjük és összekeverjük egymással és a sütőporral.
  2. A vajba belekeverjük a joghurtot, a sót, a borsot, a kakukkfüvet (óvatosan vele, nem kell, hogy ez uralja az ízvilágot, éppcsak jelen legyen), végül a tojást. Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra.
  3. A liszthez hozzáöntjük a joghurtos keveréket, és ruganyos tésztává nyújtjuk.
  4. Apró rudakat sodrunk a tésztából, a tetejüket megkenjük egy felvert tojás és szezámmag keverékével.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben nagyjából negyed óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9036
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Ajánló

Egy bögre forró teával kitűnő uzsonna!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A joghurt, vagy tejföl, fokhagyma, és chili fúzióját nagyon-nagyon szeretem, ezt szerettem volna átültetni egy könnyű, sós rágcsálnivaló ízvilágába is. Nekem nagyon ízlik, ha hazaér a Kedves, biztosan Ő is megszakérti majd... :-) A feles keverés a graham liszttel újabban mániám, az "éljünk egészségesebben"-láz egyik eleme... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...