r
Nosalty Logó

Sós-burgonyás rudak

NS
Sós-burgonyás rudak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

682
Kalória
22.4g
Fehérje
34.3g
Szénhidrát
50.6g
Zsír
79.8g
Víz
166.9g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
777.7mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2727 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1720 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2727 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sót ízlés szerint teszünk bele.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
  3. Tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal (vagy köménnyel, szezámmal, stb.).
  4. Vékony, kb. 0,5-1 cm széles csíkokra, majd kb. 4-5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis rudakat, és sütőben szép pirosas barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Akkor szoktam csinálni, amikor marad egy kis főtt krumpli, mondjuk ebédről. A lényeg, hogy mindenből ugyanannyi mennyiségű kell hozzá. Ez az adag 15 dkg-os adag. Nálam mindig a krumpli, illetve a sajt mennyiségétől függ az adag. Ha a rudak tetejét durvaszemű sóval szórjuk meg, akkor vigyázzunk, a tészta ne legyen túl sós!

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...