r
Nosalty Logó

Tenger gyümölcsei paella

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
k3csk3
Tenger gyümölcsei paella
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 340 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2035 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    3785 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 340 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7215.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    411 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    4655 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    785 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1042 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    22708 micro
  • Lut-zea
    3416 micro
Összesen 2035 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    898 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felét egy közepes lábasban kis olajon elkezdjük pirítani, a másik felét félretesszük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokhagymanyomón keresztül 3 gerezd fokhagymát. Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk az 1 liter vizet és a leveskockát (ezt helyettesíthetjük hígabb húsleves alaplével, vagy ha szoktunk japán ételeket főzni, a húsleveskocka helyett használhatunk instant dashit). Fél óráig lefedve főzzük közepes lángon, majd ha kész, a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük a hagymát.
  2. Kicsivel mielőtt az alaplé elkészül, egy nagy serpenyőben (beleférjen minden alapanyag és az alaplé is!) olajon kezdjük el pirítani a maradék hagymát és a karikára vágott újhagymát. 5 perc múlva adjuk hozzá a rizst, és néhány percig pirítsuk. Kevés sóval, a maradék gerezd fokhagymával (átpréselve a fokhagymanyomón) a cayenne borssal, fűszerpaprikával és sáfránnyal keverjük el, majd adjuk hozzá az elkészült alaplevet. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük a fűszerezett rizst.
  3. 5 perccel mielőtt elkészülne (a főzési idő a rizs típusától függ), adjuk hozzá a zöldborsót és a felkockázott kápia paprikát. Ha a rizs kész, jöhet a tenger gyümölcsei mix és a nagy darabokra kockázott paradicsom is a serpenyőbe (eddigre remélhetőleg a rizs majdnem teljesen felszívta a vizet). Így főzzük még kb. 10-15 percig, ha szükséges, kis sót és a felhasznált fűszereket még adhatunk hozzá.
  4. Ha elkészült és a vizet is teljesen felszívta, locsoljuk meg az egészet citromlével, tálalásnál pedig szórjuk meg durva darabokra vágott (vagy csak kicsikét megtépkedett) friss petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 21466
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már régóta nem tudtam mit kezdeni egy csomag tenger gyümölcsei mix-szel a mélyhűtőmben, ezért néhány hagyományos spanyol paella recept elolvasása után végül így készítettem el.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek