Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tenger gyümölcsei paella

Tenger gyümölcsei paella
Tenger gyümölcsei paella
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta nem tudtam mit kezdeni egy csomag tenger gyümölcsei mix-szel a mélyhűtőmben, ezért néhány hagyományos spanyol paella recept elolvasása után végül így készítettem el.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd a felét egy közepes lábasban kis olajon elkezdjük pirítani, a másik felét félretesszük. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokhagymanyomón keresztül 3 gerezd fokhagymát. Néhány perc kevergetés után hozzáadjuk az 1 liter vizet és a leveskockát (ezt helyettesíthetjük hígabb húsleves alaplével, vagy ha szoktunk japán ételeket főzni, a húsleveskocka helyett használhatunk instant dashit). Fél óráig lefedve főzzük közepes lángon, majd ha kész, a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük a hagymát.
  2. Kicsivel mielőtt az alaplé elkészül, egy nagy serpenyőben (beleférjen minden alapanyag és az alaplé is!) olajon kezdjük el pirítani a maradék hagymát és a karikára vágott újhagymát. 5 perc múlva adjuk hozzá a rizst, és néhány percig pirítsuk. Kevés sóval, a maradék gerezd fokhagymával (átpréselve a fokhagymanyomón) a cayenne borssal, fűszerpaprikával és sáfránnyal keverjük el, majd adjuk hozzá az elkészült alaplevet. Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük a fűszerezett rizst.
  3. 5 perccel mielőtt elkészülne (a főzési idő a rizs típusától függ), adjuk hozzá a zöldborsót és a felkockázott kápia paprikát. Ha a rizs kész, jöhet a tenger gyümölcsei mix és a nagy darabokra kockázott paradicsom is a serpenyőbe (eddigre remélhetőleg a rizs majdnem teljesen felszívta a vizet). Így főzzük még kb. 10-15 percig, ha szükséges, kis sót és a felhasznált fűszereket még adhatunk hozzá.
  4. Ha elkészült és a vizet is teljesen felszívta, locsoljuk meg az egészet citromlével, tálalásnál pedig szórjuk meg durva darabokra vágott (vagy csak kicsikét megtépkedett) friss petrezselyemmel.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 483
elküldve: 2
receptkönyvben: 79
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

k3csk3

Mióta szakács: 2015.02.21.
10 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

paella másképp, paella tenger gyümölcseivel, rizses egytálétel a tenger gyümölcseivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

341
víz 1 l
vöröshagyma 1 közepes db
leveskocka 1 db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 70 g
rizs 350 g
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
zöldborsó 80 g
újhagyma 2 közepes db
paradicsom 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
citromlé 1 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
cayenne bors 1 teáskanál
sáfrány 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csipet
olívaolaj 1 ek