r
Nosalty Logó

Ázsiai rizstál ramentojással (Ramen egg rice bowl)

Fekete Melinda
Ázsiai rizstál ramen tojással
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Ramentojás

Főtt rizs

Feltét

638
Kalória
28.6g
Fehérje
96g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
499.5g
Víz
360.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Ramentojás

Főtt rizs

Feltét

Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Ramentojás

Főtt rizs

Feltét

Összesen 1280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Ramentojás

Főtt rizs

Feltét

Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7034.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    6347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    499.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 638 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14068.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    841 mg
  • Nátrium
    12695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    192 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    999 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 1280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1044.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    942 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

Ramentojás

  1. Vizet forralunk egy edényben, majd hozzáadunk egy evőkanál ecetet. A forrásban lévő vízbe óvatosan beleengedjük a tojásokat és pontosan 6 percig főzzük, majd rögtön egy előkészített, jeges vízzel teli tálba tesszük őket, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  2. Amíg a tojás hűl, egy tálban összekeverjük a marinád hozzávalóit, a szójaszószt, sötét szójaszószt, barna cukrot és vizet. Majd megpucoljuk a tojásokat és belehelyezzük őket a szójaszószos lébe. Minimum 2 órán keresztül hagyjuk őket a hűtőben állni, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódnak.

Főtt rizs

  1. A rizst 3-4 alkalommal átöblítjük. Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk és 10 percig főzzük letakarva. Az idő lejárta után lezárjuk alatta a tűzhelyet, és tovább hagyjuk 10 percig letakarva párolódni.

Feltét

  1. A megfőtt, kissé ragacsos rizsünket egy tálba halmozzuk, a tetejére tesztünk 1-2 tojást és félbevágjuk őket. A tojásfehérjének szilárdnak, míg a sárgájának krémesnek kell lennie. Meglocsoljuk a marináddal és chiliolajjal, valamint szórunk rá szezámmagot és újhagymát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Főzés módja: fermentálás / savanyítás

Ázsiai országokban nagy népszerűségnek örvend a rizs és tojás kombinációja. Elsőre unalmasnak hangozhat, pedig nagyon izgalmas ízekkel lehet megtölteni ezt a két alapanyagot. Például itt van ez az egyszerűen elkészíthető ramentojásos rizs: ez a tojás egy csodás, szójaszószban pácolt lágytojás, amit a japán ramen tetejére szoktak tenni. Rizzsel tálalva tökéletes ebédre, vagy vacsorára, amikor valamilyen komfortot nyújtó ételre vágyunk, de nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek