adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Ramentojás
-
4 db tojás
-
4 teáskanál barna cukor
-
150 ml víz
-
1 ek ecet
-
8 db jégkocka
Főtt rizs
Feltét
-
2 teáskanál szezámmag
-
1 db újhagyma zöldje
-
2 teáskanál chiliolaj
-
2 teáskanál szójaszósz
638
Kalória
28.6g
Fehérje
96g
Szénhidrát
14.9g
Zsír
499.5g
Víz
360.1g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
12.2g
Cukor
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Ramentojás
-
110g tojás138 kcal
-
75g szójaszósz45 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
75g víz0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
12g jégkocka0 kcal
Főtt rizs
-
100g jázmin rizs358 kcal
-
250g víz0 kcal
-
3g só0 kcal
Feltét
-
2g szezámmag11 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
4g chiliolaj35 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
Összesen
638
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Ramentojás
-
220g tojás277 kcal
-
150g szójaszósz90 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
150g víz0 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
24g jégkocka0 kcal
Főtt rizs
-
200g jázmin rizs716 kcal
-
500g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
Feltét
-
4g szezámmag23 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
8g chiliolaj71 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
Összesen
1280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Ramentojás
-
16.3g tojás21 kcal
-
11.1g szójaszósz7 kcal
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
11.1g víz0 kcal
-
0.4g ecet0 kcal
-
1.8g jégkocka0 kcal
Főtt rizs
-
14.8g jázmin rizs53 kcal
-
37.1g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
Feltét
-
0.3g szezámmag2 kcal
-
2.2g újhagyma zöldje1 kcal
-
0.6g chiliolaj5 kcal
-
0.7g szójaszósz0 kcal
Összesen
96
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7034.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 6347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 96 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 499.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 299 micro
-
Kolin: 320 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 360 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 616 micro
Összesen
638
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14068.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 12695 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 192 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 999 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 370 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 598 micro
-
Kolin: 641 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 720 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1231 micro
Összesen
1280
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1044.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 942 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 74.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
96
kcal
Elkészítés
Ramentojás
- Vizet forralunk egy edényben, majd hozzáadunk egy evőkanál ecetet. A forrásban lévő vízbe óvatosan beleengedjük a tojásokat és pontosan 6 percig főzzük, majd rögtön egy előkészített, jeges vízzel teli tálba tesszük őket, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
- Amíg a tojás hűl, egy tálban összekeverjük a marinád hozzávalóit, a szójaszószt, sötét szójaszószt, barna cukrot és vizet. Majd megpucoljuk a tojásokat és belehelyezzük őket a szójaszószos lébe. Minimum 2 órán keresztül hagyjuk őket a hűtőben állni, de a legjobb, ha egy éjszakán át pácolódnak.
Főtt rizs
- A rizst 3-4 alkalommal átöblítjük. Ezután felöntjük vízzel, megsózzuk és 10 percig főzzük letakarva. Az idő lejárta után lezárjuk alatta a tűzhelyet, és tovább hagyjuk 10 percig letakarva párolódni.
Feltét
- A megfőtt, kissé ragacsos rizsünket egy tálba halmozzuk, a tetejére tesztünk 1-2 tojást és félbevágjuk őket. A tojásfehérjének szilárdnak, míg a sárgájának krémesnek kell lennie. Meglocsoljuk a marináddal és chiliolajjal, valamint szórunk rá szezámmagot és újhagymát.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 15 p
- Főzés módja: fermentálás / savanyítás
Ázsiai országokban nagy népszerűségnek örvend a rizs és tojás kombinációja. Elsőre unalmasnak hangozhat, pedig nagyon izgalmas ízekkel lehet megtölteni ezt a két alapanyagot. Például itt van ez az egyszerűen elkészíthető ramentojásos rizs: ez a tojás egy csodás, szójaszószban pácolt lágytojás, amit a japán ramen tetejére szoktak tenni. Rizzsel tálalva tökéletes ebédre, vagy vacsorára, amikor valamilyen komfortot nyújtó ételre vágyunk, de nincs kedvünk órákat a konyhában tölteni.