r
Nosalty Logó

Jambalaya Zsuzsamamától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zsuzsamama56
Jambalaya Zsuzsamamától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 595 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2635.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    934 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 595 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10541.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    8921 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3735 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 2377 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    635.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacont olajon jól megpirítjuk, tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a sóval, borssal, fokhagymaporral beszórt csirkemellfilét közepes lángon, kevés olajon előpirítjuk.Adjuk hozzá a kolbászkarikákat, és azzal együtt süssük 5-7 percig, majd tegyük félre ezeket.
  2. Ugyanezt a serpenyőt használjuk a továbbiakban is: pirítsuk meg a hagymát. majd tegyük hozzá a barna cukrot, a kaliforniai paprikát, a fűszerkeveréket és a zöldfűszereket, és addig dinszteljük, amíg megfonnyadnak. 5-6 perc. Ha lepirul, öntsük hozzá a húsalaplét.
  3. Főzzük össze az ízeket, majd adjuk hozzá a rizst. Keverjük meg, majd 3-4 percet főzzük.Addig hagyjuk a tűzön, amíg a jambalaya felszívja a folyadékot és a rizs teljesen megpuhul.
  4. Adjuk hozzá az előzőleg elkészített csirkét, bacont és kolbászt. Ha kell, ízesítsük sóval, borssal. Ha kész, díszítésképpen keverjünk bele zöldhagymát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 232
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 15098
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jambalaya Zsuzsamamától
Zsuzsamama56 320 recept

A jambalaja egy szuper kulturális-kulináris mix, spanyol, francia, kreol eredetű rizsétel-egyike a legismertebb louisiania-i fogásoknak. Egyedi fűszerezéséről az Old bay Seasoning nevű fűszerkeverék gondoskodik. Az Old Bay Seasoning fűszerek és zöldfűszerek keveréke, amely az alábbiakat tartalmazza:  paprika, zellermag, babérlevél, fekete és piros bors, fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, kardamom, só, gyömbér. Nagyobb fűszerboltokban keressük, vagy egy mozsárban keverjünk házilag.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!