r
Nosalty Logó

Olasz zöldségleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Olasz zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 143 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    634.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1258 micro
  • β-karotin
    3309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2047 micro
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2536.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    642 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1291 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5033 micro
  • β-karotin
    13235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    8189 micro
Összesen 1606 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    452 micro
  • β-karotin
    1188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. Olajon átsütjük a feldarabolt zöldségeket a hagymával együtt, felöntjük vízzel vagy zöldség alaplével, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha a zöldségek megpuhultak, belefőzzük a levesbe a darabokra tördelt tésztát és az átöblített, leszűrt babkonzervet.
  3. Apróra vágott bazsalikommal és petrezselyemmel megszórjuk.
  4. Tálaláskor kínálhatunk mellé pirítóst.
  • Receptkönyvben: 1312
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 172
  • Össznézettség: 178474
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 03.

Ajánló

Tálaláskor szórhatunk a tetejére reszelt sajtot.

Receptkategóriák

Ez az olaszok sűrű "mindent bele" levese, olyasmi, mint a mi tavaszi levesünk. Igazából bármilyen zöldséget rakhatunk bele, brokkolit, zöldbabot, cukkinit, kelkáposztát stb. Ők is sokféleképpen készítik, van aki darabolt vagy passzírozott paradicsomot is főz bele, én jobban szeretem anélkül. Igazi könnyű kis leves.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...