r
Nosalty Logó

Veronai minestrone koszider konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
koszider
Veronai minestrone koszider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 92 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    856 micro
  • β-karotin
    2467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6712 micro
  • Lut-zea
    1545 micro
Összesen 494 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    175.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10231.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    396 mg
  • Foszfor
    1779 mg
  • Nátrium
    6299 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    5137 micro
  • β-karotin
    14802 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40271 micro
  • Lut-zea
    9270 micro
Összesen 2965 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1230 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és értelemszerűen feldaraboljuk: a gyökereket, cukkinit karikára, a zöldbabot 4-5 cm-es darabokra, a brokkolit, karfiolt rózsáira szedjük. De tehetünk a levesbe bármit, amit megkívánunk: karalábét, kelbimbót, zellert, fejtett babot.Minél többféle zöldségethasználunk, annál jobb lesz! Használhatunk fagyasztott zöldségkeveréket is, ekkor megspóroljuk a pucolást. (Összesen 80-90 dkg vegyes zöldségre lesz szükségünk.)
  2. Az apró darabokra vágott szalonnát - egy nagy fazékban - sütni kezdjük az olajon, majd rászórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, összepároljuk.
  3. Ha minden üveges, elkeverjük benne a paradicsompürét, kicsit dinszteljük. (Használhatunk passzírozott paradicsomot is, de a sűrítettnek intenzívebb az íze és a színe.)
  4. Most felöntjük az alaplével vagy a leveskockás vízzel, ésbelezúdítjuk az összes zöldséget - a mirelitet fagyott állapotban.Jó sűrű legyen!
  5. Bazsalikommal, oregánóval(frissel vagy szárítottal), sóval, borssal fűszerezzük, illatos-fűszeresnek kell lennie.
  6. Fedő alatt, kis lángon készre főzzük.
  7. Közben kifőzzük a tésztát, lereszeljük a sajtot. Tésztából apró szemű fajtát (penne, fusilli, pipette, farfalle) használjunk, sajtból a parmezán a legfinomabb hozzá.
  8. Tálaláskortányérokra szedjük a tésztát, rámerjük a sűrű levest, és megszórjuk sajttal.
  9. Másnap, melegítve még finomabb, mert összeérnek az ízek!
  • Elkészítettem: 101 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 25508
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 15.

Ajánló

Kitűnő vendégváró, mert előre elkészíthető. Szalonna nélkül vegetáriánus fogásnak is nagyszerű (de a füstös ízzel szerintem finomabb).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Veronai minestrone koszider konyhájából
koszider 91 recept

Évekkel ezelőtt Belgiumban dolgoztunk. Nem mondom, nem volt rossz a koszt, de három hét után én már csak egy nagy tányér levesre tudtam gondolni: húslevesre, gulyáslevesre és istenem, lebbencslevesre! Ezek a nyugat-európaiak egyszerűen nem esznek levest, nem is nagyon ismerik ezt a műfajt. Elvetődtünk egy olasz étteremben, ahol megláttam, hogy az étlapon egyetlen leves árválkodik: Minestrone. Nyilván ki voltam éhezve, de kevés finomabbat ettem életemben, mint az a leves. Itthon persze kísérletezni kezdtem az íz előállításával, így született az itt látható minestrone. Néhány évvel később egy nagyobb olasz csoportot láttunk vendégül a nápolyi egyetemről, tanárokat, diákokat, az ország minden pontjáról. Lelkesen megették a halászlét és a túrós csuszát, de elhúzódott a beszélgetés, éjfél felé láttuk ám, hogy kezdenek megéhezni. Szendvicset tudtunk volna csinálni, majd nagy félve felajánlottuk, hogy megmelegítjük a délről maradt, általam főzött minestronét. Az olaszok rácsaptak, mi feltálaltuk. Volt ám nagy csodálkozás, a nápolyiak azt mondták, ilyen ételt még sosem láttak. Finom, finom, de ők ezt nem ismerik. Erre megszólalt egy veronai egyetemista srác: ugyan már, a mamám hajszálpontosan ilyen minestronét főz! Innen tudom: veronai minestronét főzök.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek