r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes kocka szederpacákkal

Iluska
Tejszínkrémes kocka szederpacákkal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

tejszínes krém

szederpacák

1008
Kalória
12.7g
Fehérje
122.2g
Szénhidrát
52.6g
Zsír
104.9g
Víz
216.9g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
67.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 5032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

tejszínes krém

szederpacák

Összesen 282 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    104.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1008 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    262.9 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5266.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1583 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    1977 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    611.1 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    524.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1837 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1787 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 5032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A 3 tojást a cukorral jól összeturmixoljuk, amíg ki nem fehéredik. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, a sót, majd a sütőporos lisztet. Jól összedolgozzuk, amíg jó sima tésztát nem kapunk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 35x24 cm-es tepsibe öntjük. Pár szem szedret dobunk a tésztájába is. Előmelegített sütőben 200 fokon készre sütjük.
  3. A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet hozzáöntjük, és folyamatos keverés közben besűrítjük. Mikor langyosra hűlt, a vajat eldolgozzuk benne. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, és lágy mozdulatokkal a többi krémhez keverjük. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
  4. A szedret összenyomkodjuk (legjobb egy aprítógéppel), átpasszírozzuk. Hozzákeverjük a cukrot. Gyenge tűzre tesszük, aztán hozzáadjuk a keményítőt, egyet forralunk rajta, és kész.
  5. Miután kihűlt a tészta, lehúzzuk a papírt, és egy megfelelő tálra tesszük. Tetejét megkenjük a tejszínes krémmel. A szedres masszából egy teáskanállal halmokat teszünk rá, és vékony pacákat húzunk a közepéből indulva. Lehűtjük, és fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A friss szeder nyersen is finom, de a lédús bogyókból remek desszerteket is lehet készíteni. Szemet gyönyörködtető, egyszerűen elkészíthető finomságot készítettem belőle!! :-))))

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek