r
Nosalty Logó

Tejszínes-sajtos zöldségomlett csőben sütve

Marti48
Tejszínes-sajtos zöldségomlett csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

424
Kalória
19.8g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
31.8g
Zsír
707.2g
Víz
352.5g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    707.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    1561 micro
  • β-karotin
    4121 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1966 micro
Összesen 424 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    752 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1414.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    3122 micro
  • β-karotin
    8243 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3932 micro
Összesen 847 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a spárgát és a karottát feldaraboljuk (én zacskós, nyers, kerek kis karottákat használtam a "biopolcról"). Az ételízesítős vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük őket, és hagyjuk kihűlni.
  2. Eközben kivajazzuk a sütőedényt, egy tálkában alaposan felverjük a tojásokat a tejszínnel együtt, megreszeljük a sajtot, ennek 2/3-át hozzákeverjük a felvert tojásokhoz, majd sózzuk-borsozzuk. A petrezselymet durvára aprítjuk.
  3. A kihűlt zöldséget a sütőedénybe borítjuk, elrendezzük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Ezután ráöntjük a tojásos-tejszínes-sajtos keveréket.
  4. Előmelegített sütőben kocsonyásodásig sütjük, majd tálalás előtt a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

"Omlett", "frittata", akárhogy is nevezzük, nagyon jól variálható, könnyű étel! Elkészíteni is nagyon könnyű, és jó kis nyári étek a zöldségszezonban! Télen fagyasztott zöldségkeverékkel is ízletes vacsora, reggeli, --- avagy kinek, mikor szottyan kedve megcsinálni. :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek