adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
241
Kalória
13.7g
Fehérje
7.7g
Szénhidrát
17.6g
Zsír
243.8g
Víz
360.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
180g paradicsom32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
241
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
180g paradicsom32 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
241
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
60.4g paradicsom11 kcal
-
36.9g tojás46 kcal
-
2.7g napraforgó olaj24 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
81
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 243.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 808 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
241
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 235 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 243.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 296 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 808 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 708 micro
Összesen
241
kcal
- 5% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 271 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1554 micro
-
Lut-zea 238 micro
Összesen
81
kcal
Elkészítés
- A paradicsomot pár pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután lehéjazzuk, és fél cm vastag karikákra vágjuk. A tojásokat egy tálkába ütjük, és jól elkeverjük, hogy egynemű legyen, sózzuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és óvatosan beletesszük a paradicsomkarikákat. Egy perc után egy kés vagy lapos fakanál segítségével megfordítjuk.
- Amikor megpuhult, ráöntjük a tojást.
- A kívánt állagúra sütjük, és puha kenyérrel fogyasztjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 8 p
- Sütés ideje: 5 p
A sokféle rántotta közül, amit szoktam készíteni, szintén ez az egyik kedvenc. Nagyon fincsi!