Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fordított rántotta

Fordított rántotta
Fordított rántotta
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki rendszeres olvasója a receptjeinknek, már megszokta a tojás őrületet, ami általában a reggeleinket belengi. Előszeretettel kísérletezünk, újítunk, csak hogy rendszeresen kerüljön tojás a tányérba, de azért ne unjuk meg.

A mai rántotta is a változatosság jegyében készült, és érdekes volt megélni, hogy ugyanazokkal az alapanyagokkal készítve, csak a sorrendet megfordítva, mennyire más ízek dominálnak. És akkor jöjjön a recept:

 

 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát karikára vágjuk, a kacsazsíron megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.
  2. A sonkát vastagabb csíkokra aprítjuk, ezt is megpirítjuk, és ha már szép aranybarna, ezt is tányérra tesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékon ízlés szerint elkészítjük a rántottát, majd ráhalmozzuk a pirított sonkát, a lesütött hagymát, rádobáljuk a negyedelt paradicsomot, és petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk.
  4. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 480
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hagymás-sonkás rántotta, hagymás rántotta sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

361
tojás 6 db
újhagyma 3 közepes db
kacsazsír 0.25 ek
sonka 10 dkg
koktélparadicsom 5 db
főzőtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint