Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves 4. -egyszerű

Palócleves 4. -egyszerű
Palócleves 4. -egyszerű
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőmtől hallottam a palóclevesről, kipróbáltam, és azóta rendszeresen elkészítem. Másnap fölmelegítve a legfinomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd kevés olajon pároljuk, míg üveges nem lesz -nem kell pirítani.
  2. A megpárolódott hagymára kevés pirospaprikát szórunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst is.
  3. Felöntjük kevés vízzel, és a húst puhára főzzük, kb. 2 csipet őrölt borsot teszünk bele.
  4. Ha füstölt hús is van benne, csak a végén sózzuk, ha nincs, ízlés szerint sózhatjuk a húst.
  5. Amíg a hús fő, elkészítjük a rántást.
  6. 2 ek lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, majd kevés pirospaprikát szórunk bele vigyázva, nehogy megégjen a paprika, majd a tejfölt is hozzáadjuk, simára keverjük.
  7. Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a kaprot, kb. 2 nagy csipetet, majd mehet bele a bab.
  8. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a rántást is, és ezzel is főzzük kb. 5 percig.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 205 482
elküldve: 24
receptkönyvben: 650
elkészítve: 47/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogár29

Mióta szakács: 2010.03.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

egyszerű palócleves sertéshúsból

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hasznos Virág
Hasznos Virág / Hasznos Virág Sat, 2016-10-29 14:55

Kaprot nem tettem bele, viszont tejföl helyett 2 evőkanál ecetet, mivel tej- és kapor érzékeny van a családban.
Igy is nagyon finom lett. Az alapok tökéletesek.
Köszönöm Vira

szenyo
szenyo Mon, 2012-10-08 18:54

Szia Katica nagyon jó ez a recept én is így szoktam el készíteni csak azzal a külömb séggel hogy krumpli,helyett apró kis krumplis gombocokat fözök bele.

rebtom
rebtom Wed, 2010-11-17 12:51

Elkészítettem és annyit változtattam rajta, hogy tettem bele 3 szem apróra vágott krumplit (nálunk nincs leves krumpli nélkül :) Úgy is fincsi lett. Köszönöm a receptet.

rebtom
rebtom Thu, 2010-10-28 15:03

Megtaláltam a leírásban, elég figyelmetlen voltam. Bocsi.

rebtom
rebtom Thu, 2010-10-28 14:33

A zöldbabot mikor kell belerakni, mert a receptben nem találtam, vagy csak nem látok jól?

zsildabil
zsildabil Sun, 2010-09-19 17:12

kedves Katica!
Biztos finom a levesed, de ne vedd sértésnek, ez nem palócleves! abban krumli is van, meg kevés zöldség is! Bocsi, további jó fözöcskézést:zsildabil

598
vöröshagyma 3 közepes db
sertéscomb 0.5 kg
zöldbab 720 g
kapor 2 csipet
bors 2 csipet
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
tejföl 3.75 dl
finomliszt 2 evőkanál