r
Nosalty Logó

Tejszínes-gombás tofu rizottóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes-gombás tofu rizottóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Összesen 98 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2426.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7278.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    3843 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    702 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2067 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Elkészítés

A rizottóhoz

  1. A rizottó készítése:
  2. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk
  3. Felforraljuk a vizet, beledobjuk a leveskockát, és amikor ez feloldódott, kis lángra vesszük ( Forrón tartjuk, de nem forraljuk! )
  4. Nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és 1-2 percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a borral, megvárjuk, míg elpárolog az alkoholtartalma.
  6. Egy merőkanálnyit hozzáadunk a zöldséglevesből, majd miután ezt beitta, újra, és így tovább, amíg az összeset fel nem szívta
  7. Kevés kurkumával színezhetjük, így szép sárga lesz.
  8. A végén belekeverjük a vajat, majd sajtot reszelünk rá.
  9. A tejszínes-gombás tofu készítése:
  10. A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  11. A tofut 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  12. Olajat hevítünk, majd rádobjuk a tofukockákat és aranybarnára sütjük.
  13. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymás fűszerkeverékkel.
  14. Megvárjuk, míg a gomba levet ereszt, esetleg kis vizet öntünk alá.
  15. Fedő alatt pároljuk.
  16. Ha a gomba megpuhul, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
  17. Ha a tejszín nagyon híg marad, egy kevés étkezési keményítőt kiverenkünk kis tejszínnel, és belekeverjük.
  18. Ha szükséges, utánaízesítünk fűszerkeverékkel, sóval.
  19. Tetejét petrezselyemmel díszíthetjük.
  20. Ha elkészült, a rizottóval együtt,melegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14224
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a kedvenc kajám, amióta vega vagyok. Ah, olyan finom:) A rizottót készítés közben nem szabad ott hagyni, mert könnyen leéghet! Egyesek szerint a jó rizottó titka még az is, hogy nem szabad se túl sokat keverni, se túl keveset, így lesz jó krémes. Lehet, van benne valami, ez most isteni lett:) A tofus raguhoz nyugodtan lehet fokhagymát használni, csak nekem így most egyszerűbb volt. Remélem, ízleni fog!

Hozzávalók

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek