Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-gombás tofu rizottóval

Tejszínes-gombás tofu rizottóval
Tejszínes-gombás tofu rizottóval
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a kedvenc kajám, amióta vega vagyok. Ah, olyan finom:)
A rizottót készítés közben nem szabad ott hagyni, mert könnyen leéghet! Egyesek szerint a jó rizottó titka még az is, hogy nem szabad se túl sokat keverni, se túl keveset, így lesz jó krémes. Lehet, van benne valami, ez most isteni lett:)
A tofus raguhoz nyugodtan lehet fokhagymát használni, csak nekem így most egyszerűbb volt. Remélem, ízleni fog!

hozzávalók / 3 adag

A rizottóhoz

A tejszínes-gombás tofuhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A rizottó készítése:

  1. A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk
  2. Felforraljuk a vizet, beledobjuk a leveskockát, és amikor ez feloldódott, kis lángra vesszük ( Forrón tartjuk, de nem forraljuk! )
  3. Nagyobb lábasban olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst, és 1-2 percig pirítjuk.
  4. Felöntjük a borral, megvárjuk, míg elpárolog az alkoholtartalma.
  5.  Egy merőkanálnyit hozzáadunk a zöldséglevesből, majd miután ezt beitta, újra, és így tovább, amíg az összeset fel nem szívta
  6. Kevés kurkumával színezhetjük, így szép sárga lesz.
  7. A végén belekeverjük a vajat, majd sajtot reszelünk rá.

A tejszínes-gombás tofu készítése:


  1. A gombát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A tofut 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Olajat hevítünk, majd rádobjuk a tofukockákat és aranybarnára sütjük.
  4. Hozzáadjuk a gombát, fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymás fűszerkeverékkel.
  5. Megvárjuk, míg a gomba levet ereszt, esetleg kis vizet öntünk alá.
  6. Fedő alatt pároljuk.
  7. Ha a gomba megpuhul, hozzáadjuk a tejszínt, felforraljuk.
  8. Ha a tejszín nagyon híg marad, egy kevés étkezési keményítőt kiverenkünk kis tejszínnel, és belekeverjük.
  9. Ha szükséges, utánaízesítünk fűszerkeverékkel, sóval.
  10. Tetejét petrezselyemmel díszíthetjük. 
  11. Ha elkészült, a rizottóval együtt, melegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 569
elküldve: 1
receptkönyvben: 96
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Beks

Mióta szakács: 2010.08.16.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes-gombás-tofus rizottó, rizottó tejszínnel, gombával és tofuval, tejszínes-gombás-tofus rizs

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

689
rizottó rizs 25 dkg
zöldség alaplé 1 l
vöröshagyma 2 kis fej
fehérbor 1.5 dl
vaj 0.5 ek
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kurkuma 0 ízlés szerint
csiperkegomba 25 dkg
tofu 15 dkg
főzőtejszín 1 dl
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
étkezési keményítő 2 kk