Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizottó 2.

Spárgás rizottó 2.
Spárgás rizottó 2.
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábban jeleztem a spárgaszezon kezdetét, így a témában még jelentkezem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított spárgát 3 cm-es darabokra vágjuk és sós vízben 10 percig főzzük. A vízhez tegyünk 1 csapott teáskanál cukrot. Főzés után szűrjük le.
  2. Serpenyőbe olívaolajt teszünk, a póréhagymát megfuttatjuk, majd a lecsepegtetett spárgával tovább sütjük.
  3. Hozzátesszük a megmosott rizst, amit kevergetés mellett 3-4 percig sütünk.
  4. Hozzáadjuk a bort, majd sűrű kevergetés mellett lefedve főzzük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor elfőtte a levét, akkor a húslevest kis adagokban hozzáöntjük, és kevergetés mellett, lefedve addig főzzük, míg a rizs meg nem fő.
  5. Belekeverjük a reszelt parmezánt és az apróra vágott petrezselymet, tálaljuk.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 725
elküldve: 14
receptkönyvben: 243
elkészítve: 16/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bejja89
Bejja89 Tue, 2013-03-26 15:41

én már nem először csináltam ezt a receptet, vegáknak tuti siker, habár én nem vagyok az!! :D

gyapjaslepke én is csak delikátos vízzel csinálom, nekem általában jól sikerül, most 1 liter vizbe 3 kávéskanálnyit tettem, pont jó lett :)

gyapjaslepke
gyapjaslepke Fri, 2012-09-07 10:35

Sajnos nekem nem sikerült túl jól, valószínűleg azért, mert leveskockából csináltam hozzá az alaplevet, és valahogy nagyon tömény "vegeta" szerű íze lett. Meg az is lehet, hogy nekem nem jön be a főtt spárga íze....:(

496
zöldspárga 50 dkg
póréhagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
rizottó rizs 30 dkg
fehérbor 2 dl
csirke alaplé 1 l
petrezselyem 1 csokor
parmezán sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint