Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával

Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával
Tejfölös tavaszi sertésragu penne tésztával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna valami könnyebb ételt főzni friss zöldségekkel, és végül ez lett belőle. Elsőre talán túl fűszeresnek hangzik, de ha mindenből keveset adagolunk hozzá, akkor jól harmonizáló ízeket kapunk. Eddig nem főztem semmilyen póréhagymás ételt, de azt hiszem gyakorítani fogom a dolgot, mert nagyon finom.;) Aki nem szereti a sertéshúst, kipróbálhatja darált pulykahússal vagy akár csirkemellel is. A zöldségek mennyiségét tetszés szerint növelhetjük, ezzel még finomabbá tehetjük ezt a fogást. ;)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségféléket megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Az almát meghámozzuk, a többi zöldséghez aprítjuk egy tálba. A petrezselyemzöldet apróra metéljük.
  2. A húst az olajon fehérre pirítjuk, majd kis só és egy kevés víz hozzáadása után lefedve pároljuk. Miután pár percet párolódott, fűszerezzük: őrölt borssal, 1 tk mustárral és ketchuppal, valamint kevés szójaszósszal (utóbbi elhagyható, viszont kár lenne, hiszen nagyon jó ízt ad a húsnak). Amikor majdnem teljesen megpuhult a hús, fedő nélkül pirítjuk addig, ameddig csak minimális víz marad alatta.
  3. Hozzáadjuk az aprított zöldségeket a húshoz, 2-3 percig időnként megkeverve pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi fűszert is: meglocsoljuk citromlével, megszórjuk csipet bazsalikommal, szerecsendióval, kakukkfűvel és tárkonnyal. A tárkonnyal nagyon finoman bánjunk, mert intenzív az íze, ezért nem szabad, csak keveset adni az ételhez! (Ízlés szerint lehet még sózni egy kicsit, mert a tejföl elvesz a sós ízből.)
  4. Lefedve kb. 15 percig pároljuk az ételt. Időnként keverjük meg.
  5. Mikor jól összefőttek az ízek, adjuk hozzá az egész tejfölt és a reszelt sajtot, majd sűrűn kevergetve kb. 5 percig főzzük. Közvetlenül a tűzhely kikapcsolása előtt apríthatunk bele még egy kis petrezselyemzöldet.
  6. Mialatt a ragut készítjük, párhuzamosan főzzük ki hozzá a penne tésztát bő vízben. Adjunk a vízhez kis olajat, akkor kevésbé tapad össze a tésztánk.
  7. Lehet is tálalni az ételt, jó étvágyat kívánok hozzá!

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 491
elküldve: 3
receptkönyvben: 176
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Berni

Mióta szakács: 2010.03.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres-tejfölös sertésragu tésztával, gombás-almás-póréhagymás sertésragu tejföllel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1133
darált sertéshús 50 dkg
póréhagyma 1 db
paradicsom 2 kis db
alma 1 kis db
csiperkegomba 4 kis db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
mustár 1 tk
szójaszósz 1 ek
tejföl 4 dl
petrezselyem 1 csokor
trappista sajt 10 dkg
penne 40 dkg