Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros marharagu

Boros marharagu
Boros marharagu
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A burgundi marharagu adta az ötletet, de mivel az macerás, én meg lusta vagyok, leegyszerűsítettem a receptet. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rizzsel, vagy főtt krumplival tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhát felkockázzuk, akár egy pörkölthöz. Borban, babérlevéllel pácoljuk pár órát. (Akár a fokhagymát és hagymát is hozzá lehet tenni, ízlés dolga.)
  2. Felszeleteljük nagyobb darabokra a gombát, a répát megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát csíkokra vágjuk, a fokhagymát nagyobb darabokra.
  3. Kivesszük a pácléből (megtartjuk a levet, nem öntjük ki!) és kicsit átsütjük forró olajon. Beletesszük egy nagy, tűzálló tálba, hozzátesszük a gombát, répát, fokhagymát és hagymát. Fűszerezzük sóval és borssal.
  4. A megmaradt páclébe keverjük a paradicsompürét. Ráöntjük a húsra, és lefedve 2 órát sütjük, néha átforgatjuk. (Ha öreg a marha, akár 2,5 óra sütés is kellhet.)

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 453
elküldve: 2
receptkönyvben: 64
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösborban pácolt marharagu, vörösboros marharagu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hederahelix
hederahelix Sun, 2012-07-29 20:04

Először készítettem marhát életemben, ahhoz képest elég jól sikerült. Kicsit persze azért alakítottam a recepten. GOmba nélkül, kakukkfű, nem sütőben csináltam )úgy kevésbé ellenőrizhető nekem, paradicsomot inkább leturmixoltam, mint hogy pürét használtam volna. A páclébe már előző nap beletettem a húst, Két óra alatt könnyedén megpuhult a hús. Tényleg igazán finom lett. Köszönöm

CaPPa
CaPPa Thu, 2011-09-22 21:18

Szia!

Az elkészítéshez milyen bort tudnál ajánlani? édes-száraz, stb..
Nemrég Tokajban egy borász azt mondta nekem, hogy a marhához a fehér bor sokkal jobb mint a vörös. Ha jól emlékszem édes bort javasolt. Lehet érdemes lenne kipróbálni.

köszönöm

nopara
nopara / nopara Thu, 2011-09-22 21:40

Sose csináltam fehér borral, ha kipróbálod, mondd el milyen volt! Marhahúst eddig én még csak száraz vörössel csináltam. Azt tudom javasolni, hogy jó minőségű legyen (nem = drága), tehát amit te is meginnál.

628
marhahús 1 kg
sárgarépa 5 db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
csiperkegomba 20 dkg
vörösbor 7 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 10 dkg