Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis barnamártásban főtt csirke

Hamis barnamártásban főtt csirke
Hamis barnamártásban főtt csirke
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tésztaleves receptemnél már említett zöldségmaradványokból, csontokból készülő alaplé tökéletes ehhez a recepthez is.

hozzávalók / 2 adag

mártás

hús

hagyma

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, és alaposan bekenjük olajjal, sóval és fűszerekkel (amit én használtam: kakukkfű, petrezselyem, kömény, pirospaprika, bors).
  2. Forróra hevített, magas falú serpenyőben alaposan körbepirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékon (ha kell kipótolva) lepirítjuk a paradicsompürét és mustárt is, majd felöntjük az előzőleg elkészített alaplével.
  3. Hagyjuk jól befőni. Majd kevés vízben csomómentesen elkeverünk 2 csapott ek lisztet, és ezzel sűrítjük be teljesen a mártást.
  4. A félretett csirkét beledobjuk, és összeforraljuk, ügyelve, hogy ne száradjon ki a hús.
  5. Ízlés szerinti körettel és vajon karamellizált hagymával tálaljuk, kevés friss zöldfűszerrel megszórva. Olyan, hogy megszólal! :-)
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 570
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barnamártásban főtt csirke, csirkeragu, hamis barnamártásos csirkeragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1259
alaplé 1 l
sűrített paradicsom 1 ek
mustár 1 ek
finomliszt 2 csapott ek
víz 1 dl
csirkemell filé 40 dkg
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vaj 3 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
cukor 3 dkg