r
Nosalty Logó

Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti

Alkonyat
Tejcsokoládés-mascarponés barackos süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

630
Kalória
8.7g
Fehérje
55.5g
Szénhidrát
42g
Zsír
70.8g
Víz
102.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
40.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 6291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Középső réteghez

Csokis krémhez

Tetejére

Összesen 312 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 630 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.1 g

Zsír

  • Összesen
    420.2 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4453.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    1062 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    554.6 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    707.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    66 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    599 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1572 micro
  • β-crypt
    353 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    900 micro
Összesen 6291 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 312 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral, és hozzáadjuk a tojásos masszához, jól összedolgozzuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, és 170°C-on előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  4. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, és megkenjük vele a kihűlt tésztát.
  5. A barackokat lecsepegtetjük, és pici darabokra aprítjuk, rászórjuk egyenletesen a mascarponés krémre, enyhén belenyomkodjuk.
  6. A csokis krémhez a tejet, a zselatint és a cukrot folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félrehúzzuk, és beletördeljük a tejcsokit. Addig kevergetjük, míg a csoki teljesen fel nem olvad.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral.
  8. Egy kis adagot belekeverünk a csokis-zselatinos krémbe, majd mikor egyenletesen elkevertük, hozzáadjuk a többi tejszínhabot is. (Ha nagyon folyós, pár percre hűtőbe rakjuk, hogy szépen kenhető legyen.)
  9. Rákenjük a mascarponés-gyümölcsös krémre.
  10. A tetejét megszórjuk kakaóporral, hűtőbe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 21x31

Egy finom sütire voltunk éhesek, ami csokis is és kicsit gyümölcsös. Tipp: ha tálalás előtt egy 20 perccel kivesszük a hűtőből, még lágyabb a krémje.

Nosalty stories

További receptek

Lávasüti

Ha gyorsan akartok villantós desszertet varázsolni az asztalra, akkor készítsétek el ezt a pofonegyszerű lávasütit. Ez a francia édesség ugyanis egyáltalán nem igényel komoly konyhai ...

Rosanics Petra

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek