r
Nosalty Logó

Méteres kalács Katharosztól

Katharosz
Méteres kalács Katharosztól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

1538
Kalória
20.5g
Fehérje
199.1g
Szénhidrát
75.7g
Zsír
95.8g
Víz
223.7g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
122.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 1538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 9215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 306 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    75.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.1 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    532 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    265 micro
Összesen 1538 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123 g

Zsír

  • Összesen
    454.4 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8073.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    2067 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    1769 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1194.3 g
  • Cukor
    733 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    574.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    962 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3190 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 9215 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 306 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
  2. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
  3. Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.

Krém

  1. A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
  2. Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.

Máz

  1. A kakaóport a cukorral, csokival és a vízzel felfőzzük, közben hozzáadjuk a 10 dkg fagyos vajat, összeolvasztjuk és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
  2. Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt a finom süteményt nagyon régóta készítem, kicsit babrás az elkészítése, de a végeredmény kárpótol.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek