adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
39 dkg porcukor
-
39 dkg rétesliszt
-
10 ek napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
2 tasak puncs pudingpor
-
6.5 dl tej
-
25 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
-
0.5 dl rum
Máz
-
9 ek cukrozatlan kakaópor
-
9 ek cukor
-
9 evőkanál víz
1538
Kalória
20.5g
Fehérje
199.1g
Szénhidrát
75.7g
Zsír
95.8g
Víz
223.7g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
122.1g
Cukor
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
65g porcukor252 kcal
-
65g rétesliszt237 kcal
-
20g víz0 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
8 kcal
-
1g víz0 kcal
-
3g vaj24 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
Krém
-
15g puncs pudingpor57 kcal
-
108g tej61 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
33g porcukor129 kcal
-
8g rum19 kcal
Máz
Összesen
1538
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
390g porcukor1509 kcal
-
390g rétesliszt1420 kcal
-
120g víz0 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
46 kcal
-
8g víz0 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Krém
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
650g tej364 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g rum116 kcal
Máz
Összesen
9215
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
Piskóta
-
10.9g tojás14 kcal
-
12.9g porcukor50 kcal
-
12.9g rétesliszt47 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g víz0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
Krém
Máz
Összesen
306
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.5 g
Zsír
-
Összesen 75.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 224 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1345.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 345 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 295 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 199.1 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 95.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 532 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 265 micro
Összesen
1538
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123 g
Zsír
-
Összesen 454.4 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 183 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 102 g
-
Koleszterin 1342 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8073.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 2067 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 764 mg
-
Foszfor 3163 mg
-
Nátrium 1769 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1194.3 g
-
Cukor 733 mg
-
Élelmi rost 56 mg
Víz
-
Összesen 574.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 62 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 254 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 962 mg
-
Retinol - A vitamin: 3190 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1728 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1590 micro
Összesen
9215
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 19 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
306
kcal
Elkészítés
Piskóta
- Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adunk hozzá 15 evőkanál meleg vizet, 10 evőkanál olajat és a sütőporral elkevert liszttel.
- Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. Kétfelé osztjuk a tésztát, az egyik felébe 2 evőkanál kakaóport és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.
- Majd két darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük, és megsütjük. Forró sütőbe rakjuk, de sülés közben mérsékeljük a hőt, tűpróba. Ha megsült, rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
Krém
- A puncs ízű pudingport felfőzünk tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük. Tipp: robotgéppel könnyen tudjuk habosra keverni.
- Összeállítás: ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy tálcán úgy rakjuk össze, hogy egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát, és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát, és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik felváltva. Ebből a mennyiségből két rúd lesz.
Máz
- A kakaóport a cukorral, csokival és a vízzel felfőzzük, közben hozzáadjuk a 10 dkg fagyos vajat, összeolvasztjuk és bevonjuk vele az őzgerinceket. Ezután hűtőbe tesszük, és a tálalásig ott is hagyjuk. Csokival is bevonhatjuk.
- Szeletelés úgy történik, hogy ferdén vágjuk fel, mert csak így lesz csíkos. Érdemes fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 40 p
- Főzés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Ezt a finom süteményt nagyon régóta készítem, kicsit babrás az elkészítése, de a végeredmény kárpótol.