Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémes brownie szelet

Krémes brownie szelet
Krémes brownie szelet
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran készítem ezt a sütit, legtöbbször nem osztom el a krémet, és csak fehér krémmel töltöm, úgy még mutatósabb, mert így nem nagyon látszik a barna krém, de erről volt fotóm, így ezt küldöm be. Az unokák kérésére tettem tejszínhabot a tetejére, és cukorgyönggyel szórtam. Nagyon fontos, hogy a csokit a felolvadt vajba tegyük, és vegyük is le mindjárt a gőzről, így soha nem kapja össze a csokit. A brownie-ba nem szoktam sütőport tenni, ennél viszont fontos, hogy felnőjön, mert csak így tudjuk vízszintesen is elvágni. Ebben az esetben teljesen megsütjük, mint a piskótát (tűpróba).

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekavarjuk a vajat, ha elolvadt, két részre osztjuk.
  2. Az egyikbe beletördeljük a fehér csokit, a másikba a barnát. A barna csokisba beleszitáljuk az 1 ek kakaóport. Időnként belekavarunk, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A vajat gőz felett megolvasztjuk, amikor elolvadt, lezárjuk a lángot, beletesszük a tördelt csokoládét. Kettőt-hármat kavarunk rajta, majd levesszük a gőzről, és addig kavarjuk, amíg a csoki teljesen felolvad. Langyosra hűtjük.
  4. A sütőt begyújtjuk.
  5. Ezalatt a tojások fehérjét a fele mennyiségű cukorral kemény habbá verjük.
  6. Ugyanazzal a habverővel a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis masszát, elkavarjuk, majd a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és simára dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (25x35), elsimítjuk, és 180-200 fokon megsütjük.
  8. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd hosszában félbevágjuk, mindét darabot vízszintesen is elvágjuk. Tehát 4 lapot kapunk (12.5 cm széles és 35 cm hosszú).
  9. Az alsó lapra rákenjük a barna csokis krémet, rátesszük a második lapot, erre jön a fehér krém, a harmadik lap, barna krém és a negyedik lap. A fehér krémből hagyhatunk a tetejére díszíteni.
  10. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tetszőleges szeletekre vágjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 384
elküldve: 0
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű krémmel töltött süti, csíkos krémes sütemény, brownie szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1276
étcsokoládé 20 dkg
cukor 16 dkg
vaj 20 dkg
tojás 4 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejszínízű pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 6 ek
étcsokoládé 10 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
vaj 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
habtejszín 3 dl
cukorgyöngy 5 ek