r
Nosalty Logó

Krémes brownie szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Krémes brownie szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 1282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 7687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    78.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1153.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.1 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    481 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.2 g

Zsír

  • Összesen
    469.6 g
  • Telített zsírsav
    281 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6920.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    2164 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    2412 mg
  • Nátrium
    1461 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cukor
    525 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    717 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2885 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 7687 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A pudingot a szokásos módon elkészítjük, belekavarjuk a vajat, ha elolvadt, két részre osztjuk.
  2. Az egyikbe beletördeljük a fehér csokit, a másikba a barnát. A barna csokisba beleszitáljuk az 1 ek kakaóport. Időnként belekavarunk, és hagyjuk kihűlni.
  3. Ezalatt elkészítjük a tésztát. A vajat gőz felett megolvasztjuk, amikor elolvadt, lezárjuk a lángot, beletesszük a tördelt csokoládét. Kettőt-hármat kavarunk rajta, majd levesszük a gőzről, és addig kavarjuk, amíg a csoki teljesen felolvad. Langyosra hűtjük.
  4. A sütőt begyújtjuk.
  5. Ezalatt a tojások fehérjét a fele mennyiségű cukorral kemény habbá verjük.
  6. Ugyanazzal a habverővel a tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajas-csokis masszát, elkavarjuk, majd a sütőporral és kakaóval elvegyített lisztet, és simára dolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (25x35), elsimítjuk, és 180-200 fokon megsütjük.
  8. A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, majd hosszában félbevágjuk, mindét darabot vízszintesen is elvágjuk. Tehát 4 lapot kapunk (12.5 cm széles és 35 cm hosszú).
  9. Az alsó lapra rákenjük a barna csokis krémet, rátesszük a második lapot, erre jön a fehér krém, a harmadik lap, barna krém és a negyedik lap. A fehér krémből hagyhatunk a tetejére díszíteni.
  10. Fogyasztásig hűtőben tartjuk. Tetszőleges szeletekre vágjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11543
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes brownie szelet
Csiki Piroska 230 recept

Gyakran készítem ezt a sütit, legtöbbször nem osztom el a krémet, és csak fehér krémmel töltöm, úgy még mutatósabb, mert így nem nagyon látszik a barna krém, de erről volt fotóm, így ezt küldöm be. Az unokák kérésére tettem tejszínhabot a tetejére, és cukorgyönggyel szórtam. Nagyon fontos, hogy a csokit a felolvadt vajba tegyük, és vegyük is le mindjárt a gőzről, így soha nem kapja össze a csokit. A brownie-ba nem szoktam sütőport tenni, ennél viszont fontos, hogy felnőjön, mert csak így tudjuk vízszintesen is elvágni. Ebben az esetben teljesen megsütjük, mint a piskótát (tűpróba).

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek