Barackkonzerv

Leírás

A sárga- vagy őszibarack egyik tartósítási módja a konzerválás. A gyümölcsöket fémdobozban, cukros vízben vagy szirupban konzerválják, ezzel a felbontási időig megőrizve azok tartósított-friss állapotát. Barackkonzerv házilag is készíthető cukorsziruppal, dunsztos üvegben, így a felesleges tartósítószerek fogyasztását is kiküszöbölhetjük. A konzervbarack sokféleképpen felhasználható a konyhában, hiszen egész évben készíthetünk vele gyümölcsös ételeket, pl. gyümölcslevest, gyümölcsrizst, tortákat, de akár magában fogyasztva is megidézhetjük vele a nyári ízeket.

Barackkonzerv
72
Kalória
0.5g
Fehérje
18.4g
Szénhidrát
0.2g
Zsír
80.6g
Víz
-
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
14.7g
Cukor

100 g Barackkonzerv

fehérjetartalom

0.52 g

zsírtartalom

0.126 g

szénhidráttartalom

18.43 g

víztartalom

80.62 g

gramm barackkonzerv?

Top ásványi anyagok

Foszfor

12 mg

Nátrium

6 mg

Magnézium

5 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.013 g

Kolin

3.8 mg

E vitamin

1.19 mg

C vitamin

0.7 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.52 g

Zsír

telített zsírsav

0.013 g

egyszeresen telített zsírsav

0.047 g

többszörösen telített zsírsav

0.066 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.27 mg

Magnézium

5 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

6 mg

Cink

0.09 mg

Réz

0.063 mg

szénhidrát

rost

1.2 g

cukor

14.66 g

víz

80.62 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.02 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.02 mg

Niacin - B3 vitamin

0.625 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.024 mg

Folát

9 µg

Kolin

3.8 mg

Béta-karotin

333 µg

Béta-kriptoxantin

85 µg

Lutein+zeaxantin

33 µg

E vitamin

1.19 mg

K vitamin

2.4 µg

A vitamin

31 µg

C vitamin

0.7 mg

B6 vitamin

0.013 g

43 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Nosalty-kvíz: Hány mérgező gombát ismersz fel a képekről?

Amíg tart a gombaszezon, és az erdőt járjuk, addig szinte biztosan lépten-nyomon mi is belebotlunk az erdő apró lakóiba. Igen ám, de érdemes körültekintően közeledni feléjük, ugyanis nem mindegyik híres jószándékáról. Most olyan gombákat kell felismernetek képekről, melyek hazánkban is megteremnek, azonban mérgező hatásuk miatt tilos a fogyasztásuk.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...