r
Nosalty Logó

Tejberizses epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejberizses epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 304 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3673 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 142 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 304 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    190.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3066.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    969 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    284 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    590 micro
  • Kolin:
    683 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1701 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 3673 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A sütőt előmelegítjük: 180 fok sima sütő, 165 fok légkeveréses.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral fehéredésig, habosra keverjük. (Elektromos mixerrel ez 3-4 perc.)
  4. A cukros tojásássárgába felválta apránként hozzáadjuk a fehérjehabot és hozzászitáljuk a lisztet, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön.
  5. Kissé kivajazunk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát és a tésztát az előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. A sütőt tilos nyitogatni sütés közben!
  6. Krém készítése:
  7. Felteszünk forralni 2 dl vizet, majd a rizst a forrásban lévő vízhez adjuk és kis lángon, időnként megkevergetveaddig pároljuk, míg a víz el nem fő róla. Közben egy másik lábosban felforraljuk az 5 dl tejet és azt is hozzáadjuk a rizshez, beledobjuk a vajat, majd kis lángon, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk.
  8. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot (vagy aromát), elkeverjük, majd egy duplán hajtogatott konyharuhával befedjük, rátesszük a fedőt és így hagyjuk szinte teljesen, épphogy langyosra kihűlni. (A fedőt ne emelgessük, a lényeg a vízpára, abban fog szépen megpuhulni.) Ez kb. 2 óra, közben kitakaríthatjuk a lakást. :)
  9. Miután a rizs kihűlt, egy lábosban 1 dl tejszínben elkeverjük a zselatint ésaddig melegítjük, míg a zselatin felnem oldódik, majdfélretesszük hűlni.
  10. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk.
  11. A langyossá hűlt zselatinos tejszínt hozzákeverjük a rizshez, majd apránként hozzáadjuk a tejszínhabot is.
  12. A tésztát megkenjük az eperlekvárral. Ha kemény a lekvárunk, kissé melegítsük meg, ha hígabb, akkor nem kell.
  13. A tejszínhabos rizst simítsuk rá a tésztára, majd hűtőszekrényben dermesszük 2-3 órán át. (Közben lenyírhatjuk a füvet.:) )
  14. Díszítés:
  15. Az epret tisztítjuk, majd szeletekre vágjuk és legyezőszerűen elhelyezzük a torta tetején.
  16. A tortazselét 3 dl vízben felforraljuk, 2 ek cukorral édesítjük, hozzáadjuk a citromlevet, majd amikor már csak langyos, rákanalazzuk a torta tetejére.
  17. Hűtőszekrényben dermesztjük (ez már nem tart soká, kb. 10 perc.)
  18. Tálalás előtt egy kést körbefuttatunk a torta peremén, majd a peremet leemeljük.
  19. Külön tejszínhabbal is díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 68393
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Príma Konyha 2010. májusi számában jelent meg, anyák napi ajánlat. Egyszerűen elkészíthető, isteni finom, habkönnyű, bár kissé időigényes desszert. Mivel anyukám fogyózik, az anyósjelölt pedig cukorbeteg, fruktózzal készítettem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Juci!Remeknek t?nik a recepted,el is mentettem,mert vannak eper rajongók a családban,így biztos,hogy kipróbálom.Arra a 10 percre lehetne egy kis manikür? :)))) Nagyon szép is a m?ved,gratulálok,üdv.:Éva

illesera

Kedves Juci! Sajnos ( :) ) a férjem lenyírta a füvet, az anyukám meg kitakarított, ezért kénytelen voltam elkészíteni a recepted "rapid" változatát ! A tejben + a vízben (pici sóval!!! ) megpároltam a rizst, gyorsan kih?töttem, mehetett bele a zselatinos tejszín, + a hab, meg a többi belevaló.Ja és persze lusta voltam piskótát sütni, ezért rumos tejben megmártogatott babapiskótával béleltem ki a tortaformát.Most h?l a h?t?ben, holnap reggel már csak a díszítés van hátra.Az egész elkészült 1,5 óra altt ! ( Közben persze kóstolgattuk a krémet, isteni finom !Remélem, ez a gyorsaság nem megy a min?ség rovására, de sztem így is szuper lesz ! Köszi a jó kis receptet! üdv Era

Törölt felhasználó

Kedves Era,jó az ötlet nagyon! A lényege az a sütinek, hogy egy jó puhára f?tt tejberizst kell készíteni. A recept így írta, autentikus akartam lenni, de a f?zésben az a lényeg, hogyan találja fel magát az ember a konyhában! :) Szerintem babapiskótával is meg fog dermedni szépen. Majd írd meg, milyen lett! Úgyis lesz egy csomó szabadid?d, a lakás ragyog, f? lenyírva...:)

illesera

Kedves Juci, hát jelentem, tökéletes lett ! nagyon finom, tényleg habkönny?, isteni ! ( kicsit untuk már a joghurtos, túrós hasonló sütiket, ez most érdekesebb volt ) !köszi a recit mégegyszer ! üdv era

Törölt felhasználó

Kedves Juci, a torta némi módosítással elkészült: eper helyett málnát terveztem a tetejére rakni. Viszont kisfiam önállósította magát a f?nyírás alatt :) és kihozta a h?t?b?l a tortát, mondván ? már megkóstolta (és tényleg) és együk. Így annyi id?m maradt, hogy a málnából gyorsan csináltam egy málnaöntetet, és nem zselatinos teteje lett, hanem nyakon öntöttük málnaszósszal. Az egybehangzó vélemény szerint így olyan "Gordon"-os, és kisfiam szerint a mai versenyt én nyertem :) Köszi a receptet, szerintem még egy párszor elkészítjük majd! Eszter

Törölt felhasználó

Kedves Eszter, én magam sem vagyok recept-központú (ez olyan régi berögz?dés amúgy, a francia séfeknél pl. nem is nagyon ismert fogalom, a klasszikus recpteket leszámítva :) ) az ember alkosson, az a lényeg, legyen kreatív és találja fel magát. :) Nyilán a süteményeknél fontos az anyaghányad, de különben szárnyaljon a fantázia!!!! :))) Üdv, Juci

Törölt felhasználó

Szia. Köszi a receptet.Szülinapi torta lett belöle.Nagy sikere volt. Én barackkal készitettem mert az ünnepelt allergiás az eperre.

Törölt felhasználó

Kedves Juci!Bár én voltam az els? hozzászóló, de csak most csináltam meg ezt a finomságot.Hát sajnos nem eperb?l,mert az egyik vejem nem szereti,és szerettem volna,ha mindenki kap bel?le.Havannához hasonlóan én is barackból,annak is a bef?tt változatából készítettem, és bef?ttlé került a zselébe.Tízen voltunk,kb.5 perc alatt elfogyott,nem gy?ztem szeletelni.Pedig még pihenhetett volna egy kicsit a h?t?ben,mert a rizs még nem volt elég szilárd.De meghallották,hogy van torta,és nem volt mit tenni!Ez valami csodás,nagyon-nagyon finom,könnyen elkészíthet?!Mindenki bátran fogjon hozzá,ebben a melegben jól fog esni,még Bobszi "kényszer?ségb?l elkövetett" öntetével is.Én ekkor a gyümölcsöt a rizshez keverném,mint a gyümölcsrizshez és akkor nincs zselé,csak öntet.Hmmm.Ki is próbálom legközelebb így is.Akárki találta ki,gratulálok neki,neked pedig köszönet azért,hogy felfedezted és közzétetted!Üdv.:Éva

Cupptigris

A múlt héten elkészítettem ezt a tortát öszibarackkonzervb?l. Isteni lett. Annyiban változtattam az eredeti receptet, hogy másfélszeres mennyiséget vettem mindenb?l, így szép magas lett. És még két pohár barackos joghurtot is kevertem a rizshez. Nagyon pikáns íze lesz t?le. Próbáljátok ki!

zizi59

Az eredeti Prima Konyha recept alapján szoktam készíteni, 2005ös karácsonyi különszámban találtam. Mióta a Hullala a piacra került, azzal készítem. A tetejére étcsoki forgács került, nyáron gyümölccsel szoktam készíteni.

Törölt felhasználó

Szia! Sajnos a süt?m rettenetes, de mindenképpen ki akartam próbálni ezt a receptet, mert imádjuk a tejberizst! 30 dkg tört csokoládés kekszet összekevertem kb 15 dkg olvasztott vajjal és kicsi fahéjjal, és ezt nyomkodtam a tortaforma aljára, lekvár nem került alá, és forró eperszósszal tálaltam! Isteni lett így is! Ha valaki pórul jár a süt?jével mint én bátran ajánlom :D!!! Nagy siker volt!

Törölt felhasználó

Kedves Juci! Igaz egy egész napom ráment erre a sütire (igaz közben azért más dolgom is volt), de megérte. Most kóstoltuk meg és valami mennyei! Tuti meg fogom még csinálni, de ezt a napot azért még ki kell pihennem:) Tényleg érdemes elkészíteni, annak ellenére is, hogy sokáig tart, viszont pofon egyszer?!!!! Nagyon köszönöm! Üdv.: Judit

Törölt felhasználó

El?ször a receptet követtem, de még 3 óra múlva is kemény maradt a rizs. :( Legközelebb már megf?ztem teljesen, mint a tejberizst, így tutira megpuhul, és id?t is takarítunk vele! Nagyon fincsi! :)

Törölt felhasználó

Szia! Már régóta szemezek ezzel a tortával, és mivel holnap lesz a szülinapom ezzel ajándékozom meg maga :-D és a barátaimat. Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Anyunak ezt a tortát készítettem tegnap a szülinapjára, csak barackos változatban és hatalmas sikere volt! Nagyon jó, hogy nem túl édes, így a kevésbé édesszájúak is betortázhattak! :)

Törölt felhasználó

Régóta szemeztem ezzel a gyönyör?séggel,konkrétan az eperszezon után találtam rá:( addig olvasgattam,hogy barackkal is fini,amig simán elhittem!:) Meg kell mondjam azt nem tudom leirni,hogy nem csalódtam (ajándékba készitettem a húgomnak és becsempésztem a mhelyére,hogy a szülinapja reggelén ez legyen a meglepi) mert mire odaértem én is,a torta elfogyott.Ennél nagyobb dicséret azthiszem nem is kell!:))) Köszönöm a receptet!

norinori

Én még decemberbe csináltam meg ezt a tortát barátn?m születésnapjára, csak a nagy sietségbe már nem sikerült megköszönni. Nagyon jól sikerült és finom volt. Nekem nagyon tetszett a recept mert különleges és ki ne szeretné a tejberizst:) Fagyasztott erdei gyüniket tettem a tetejére, úgy is nagyon mutatós volt.

Gerencserne

Anyumnak és Mamimnak megsütöttem Anyák napjára. Mindenkinek nagyon ízlett. Nagyon-nagyon finom volt :))) Fagyasztott erdei gyümölccsel készítettem, mert az epreket még vadászni kell :) , de amint bejön a nagy eperszezon biztos elkészítem azzal is. Köszönöm szépen ezt az isteni receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek