r
Nosalty Logó

Epres torta damoka konyhájából

damoka
Epres torta damoka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

656
Kalória
19.8g
Fehérje
82.9g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
119.3g
Víz
390.1g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
56.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 2618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótatészta

Vaníliás krém

Összeállítás

Összesen 195 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    324 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 656 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6457.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    2496 mg
  • Nátrium
    1694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    331.8 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    477 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    325 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    731 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1978 micro
Összesen 2618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sütőt bekapcsoljuk, hogy már melegedjen. A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük.
  3. Majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet és a sütőporos lisztet.
  4. Majd a végén a tojásfehérjét óvatosan beletesszük, és összekeverjük. Tortaformába beletesszük a sütőpapírt.
  5. A sütőpapírra öntjük a masszát, és légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Nem nyitjuk ki a gázsütőt, mert akkor a piskóta összeesik. Közben amíg sül a piskóta, a krémet elkészítjük.

Vaníliás krém

  1. Egy edénybe beleöntünk 2 dl tejet, elkeverjük benne a cukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd felfőzzük.
  2. Egy másik edényben a megmaradt tejet, tojássárgáját, a lisztet csomómentesre keverjük, és a felforrt forró tejhez hozzáöntjük, és simára keverjük.
  3. A két masszát együtt főzzük tovább kevergetve addig, amíg sűrű nem lesz. Forralni nem szabad. Csak lassú tűzön kevergetni. Amikor kész, levesszük a tűzhelyről, egyszer-kétszer megkavarjuk, és hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. A kész, kihűlt piskótát kettévágjuk, megkenjük a vaníliás krémmel és megmosott, félbevágott eperszemeket teszünk közé. A piskóta másik felét rátesszük, és a tetejére is teszünk a vaníliás krémből.
  2. A tetejére úgyszintén eperszemeket teszünk.
  3. Majd reszelt csokoládét szórunk rá. Nagyon finom a gyümölcs és a vaníliakrém, amikor összeérik.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nekem eddig ez a kedvenc tortám finom eperkével. Olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, ezt is szeretem, azt is szeretem. De ez a favorit.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...