Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Viktória torta Emőke konyhájából

Viktória torta Emőke konyhájából
Viktória torta Emőke konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus angol klasszikus. Viktória királynőről nevezték el, aki a délutáni teázás alkalmával szívesen fogyasztotta. Az eredeti recept Jamie's Home Cooking oldalán található. Ott 1,5 dl habtejszín van habbá verve 1 evőkanál porcukorral. Én a szokásos habcsókos receptemmel készítettem.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

ajánlat

Aki még nem sütött hasonló piskótát, tegyen egy próbát. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Vajazzunk ki két 20 cm-s szilikonformát (vagy ha nincs szilikonformánk, sütőpapírral béleljük ki a formát).
  3. Tegyük a szobahőmérsékletű vajat a keverőgépbe, és a cukorral együtt keverjük jó habosra.
  4. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és végül a sütőporral elkevert lisztet és a citrom héját.
  5. Osszuk ketté a masszát, és süssük kb. 20 percig. (Akkor jó, ha a torta leválik a sütőforma széléről, én tűpróbáztam is.) Hagyjuk hűlni.
  6. Töltelékhez: szeleteljük fel az epret, adjuk hozzá a vaníliát és a dzsemet, forraljuk össze, és hűtsük le.
  7. Habhoz: verjük habbá a tojásfehérjét, adjuk hozzá a porcukrot és az ecetet. Jó kemény habot kell, hogy kapjunk.
  8. Torta összerakása: az egyik piskótára tegyük rá az epres tölteléket, tegyük a tetejére a habot, helyezzük rá a másik tortalapot. (Én tettem még a tetejére habot és epret, de lehet akár csak porcukorral megszórni.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 028
elküldve: 12
receptkönyvben: 249
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Victoria sponge cake, Viktória torta, angol habos epres torta, epres torta, epres desszert

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Fri, 2018-06-01 14:58

Szeretném megtudni,hogy a hab nyersen van a tortán? Nem kell visszatenni sütni, vagy pisztollyal átsütni? Így kissé veszélyes és nekem levet is eresztenek a habok már csekély állás után.Különben jó az ötlet Már állok is neki,de én a tejszínes változatnak.Köszönöm az ötletet.

andiv208
andiv208 Sat, 2016-06-04 16:36

Kedves Emőke! A tészta nagyon finom lett, piskóta helyett most már csak ezt fogom csinálni! Viszont én maradtam az eredeti receptnél és tejszínt használtam. Valami isteni lett :) Köszönöm

567
vaj 22.5 dkg
finomliszt 22.5 dkg
sütőpor 1 tk
porcukor 22.5 dkg
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
eper 25 dkg
vanília 1 db
eperdzsem 15 dkg
tojásfehérje 3 db
porcukor 10 dkg
ecet 1 tk
eper 5 dkg