Nosalty Logó

Viktória torta Emőke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Viktória torta Emőke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 4540 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Összesen 288 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 567 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    204.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2467.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.4 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1820 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1089 micro
Összesen 4540 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 288 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Vajazzunk ki két 20 cm-s szilikonformát (vagy ha nincs szilikonformánk, sütőpapírral béleljük ki a formát).
  3. Tegyük a szobahőmérsékletű vajat a keverőgépbe, és a cukorral együtt keverjük jó habosra.
  4. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, és végül a sütőporral elkevert lisztet és a citrom héját.
  5. Osszuk ketté a masszát, és süssük kb. 20 percig. (Akkor jó, ha a torta leválik a sütőforma széléről, én tűpróbáztam is.) Hagyjuk hűlni.
  6. Töltelékhez:szeleteljük fel az epret, adjuk hozzá a vaníliát és a dzsemet, forraljuk össze, és hűtsük le.
  7. Habhoz: verjük habbá a tojásfehérjét, adjuk hozzá a porcukrot és az ecetet. Jó kemény habot kell, hogy kapjunk.
  8. Torta összerakása: az egyik piskótára tegyük rá az epres tölteléket, tegyük a tetejére a habot, helyezzük rá a másik tortalapot. (Én tettem még a tetejére habot és epret, de lehet akár csak porcukorral megszórni.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 20272
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Ajánló

Aki még nem sütött hasonló piskótát, tegyen egy próbát. :)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tipikus angol klasszikus. Viktória királynőről nevezték el, aki a délutáni teázás alkalmával szívesen fogyasztotta. Az eredeti recept Jamie's Home Cooking oldalán található. Ott 1,5 dl habtejszín van habbá verve 1 evőkanál porcukorral. Én a szokásos habcsókos receptemmel készítettem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Csodás, eper, tavasz, finomságos, köszönöm a receptet. :)

Emőke

Nagyon szívesen! :)

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! A tészta nagyon finom lett, piskóta helyett most már csak ezt fogom csinálni! Viszont én maradtam az eredeti receptnél és tejszínt használtam. Valami isteni lett :) Köszönöm

Kolonicsné Horváth Zsuzsa

Szeretném megtudni,hogy a hab nyersen van a tortán? Nem kell visszatenni sütni, vagy pisztollyal átsütni? Így kissé veszélyes és nekem levet is eresztenek a habok már csekély állás után.Különben jó az ötlet Már állok is neki,de én a tejszínes változatnak.Köszönöm az ötletet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A habhoz

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Egy valamire azért mégis jó lehet a halolaj-kapszula

A halolajas étrend-kiegészítőkre korábban azt mondták, megelőzhető velük az agyműködés romlása – egy komoly amerikai kutatás azonban kimutatta, hogy nincs semmiféle összefüggés a kapszulák szedése és az agyi leépülés között. Egyvalamire azonban talán mégis jók ezek az étrend-kiegészítők: egy kutatás szerint csökkenthetik a mellrák kialakulásának kockázatát.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek