Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta ahogy b-ors készíti

Epertorta ahogy b-ors készíti
Epertorta ahogy b-ors készíti
38 perc / előkészület: 20 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcstortának indult, és végül teljesen más lett belőle, ugyanis a gyümölcstortám piskótája nem jött ki a formából... Sikerült kitépkednem persze darabokban... A pudingom meg tiszta csomós lett... 

Na nem baj, akkor gyorsan csináljunk valami hasonlót... Előkerült a jól megszokott sima tortaforma, és a hólabdához használt fincsi vaníliás krém. 

Ha valakinek esetleg van valami ötlete, hogy hogyan tudnám kiszedni a gyümölcstorta formából a piskótát, megköszönném, ha megosztaná velem!!! :)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megcsináljuk a piskótát. Ehhez szétválasztjuk a tojásokat, a sárgákat elkeverjük a cukorral az olajjal és a sütőporos liszttel. A fehérjékből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Kivajazunk egy tortaformát, beleöntjük a tésztát, és megsütjük a piskótát. (Tűpróba!)
  3. Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük  folyamatosan kevergetni kell, mert nagyon csomós lesz), ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot.
  4. A krémet a kihűlt piskótára kenjünk, tetejét befedjük eperdarabokkal, majd leöntjük tortazselével, amit a csomagolás hátulján lévő utasítások szerint megcsináltunk.
  5. Pár órára betesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 477
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajkrémes epertorta, epres torta piskóta alappal, vaníliakrémes gyümölcstorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lynal
Lynal Fri, 2013-02-08 13:36

Helló. 19 vagyok és barátomnak választottam szülinapjára ezt a tortát :D hát szó mi szó a második torta életem során ...most dermed a hűtőben de a szokásos kezdők bénasága fent állt végig :D a piskótám összeesett a krémből alig tudtam kiverni a csomókat de a végeredmény elég jól néz ki majd meglátjuk... köszönet a receptért :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-02-09 10:33

Szia!
Majd belejössz, biztos vagyok benne hogy nagyon fincsi tortát csináltál ;)
A piskótára nem nyitottad rá a sütőt miközben sül? Mert kb egy 15 percig nem szabad kinyitni mert összeeshet :( A krém valamikor nekem is összecsomósodik, ilyenkor jöhet a robotgép vagy át szoktam szűrni, még az is segít rajta :D

Durvajo
Ágota / Durvajo Thu, 2012-05-24 22:42

Kedves b-ors,
Biztosan kipróbálom a recepted, pláne, hogy a család odavan az epres sütikért:)
A piskótával kapcsolatosan próbáld meg, hogy kivajazod a tortaformát, az aljába méretre vágsz sütőpapírt (azt is bevajazom) és arra öntöd a tésztát. Ha megsült (kihűlt), akkor csak le kell szedni a sütőpapírt és már mehet is vissza a formába a piskóta. Szép napot: Ágota

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-05-25 07:34

Kedves Ágota!
Én is gondolkoztam a sütőpapíron, de ha azt rakok a formába attól nem deformálódik el a tészta?
Mármint úgy értem hogy a sütőpapírral is olyan szép gyümölcstorta formája marad???:)
Köszönöm a tippet!!
Orsi

Durvajo
Ágota / Durvajo Sat, 2012-05-26 09:03

Kedves Orsi!
Ha kapcsos tortaformában készíted, akkor az aljától elválasztod az oldalát, azt a kerek alsó lemezt rárakod egy sütőpapírra, körberajzolod, kivágod és elég azt az aljára rakni, így megakadályozva a ragadást. Összerakod a tortaformád, alulra a kerekre vágott sütőpapírt és mehet is rá a tészta. Ha megsül és kihűl, könnyedén le lehet a piskótáról szedni a papírt és mehet vissza a formába :) Így szoktam több piskótalapos tortát is készíteni, mert szép kerek és egyenletes lesz :) További szép napot kívánok Neked: Ágota

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-05-24 20:18

Kedves Jancsijuliska!
Először is örülök nagyon hogy tetszik a recept:)
Másodszor meg köszönöm szépen a receptet, mindenképpen ki fogom próbálni mert már annyiszor próbálkoztam de sosem jött ki normálisan a formából a tésztám :(
Sima lisztet használsz a tésztához?

Browney
Browney Thu, 2012-05-24 20:06

Sziasztok!
A krém mennyire lesz szilárd,vastagabb rétegben megáll rajta a gyümölcs?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-05-24 20:19

Kedves Browney!
Elég sűrű a krém, én is a tetejére tettem, de picivel több liszttel sűrűbbé tudod tenni és akkor biztos meg fog állni rajta a gyümölcs!
Üdv, orsi

jancsijuliska
jancsijuliska Thu, 2012-05-24 17:38

Szia kedves b-ors!
Én nem piskóta tésztát használok gyümölcstortának, hanem a következőt: 20 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 12 dkg vaj, 3 db tojás, és egy kis szódabikarbóna. A vajat a porcukorral kikevered, majd egyenként bele a tojásokat, végül a szódabikarbónás liszt. Ezt öntöm kivajazott (jó bőven) és kilisztezett formába. Mikor kész, akkor egy tompa hegyű kenő késsel segítek neki leválni a formáról. Nekem mindig bejön! Remélem segítettem!
Ui: Nagyon fincsi sütit tettél fel! Köszönet érte!

1100
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 0.5 csomag
tej 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortazselé 1 csomag
eper 15 dkg