Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával

Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
Tavaszi zöldségek bolognaival, tésztával
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc a bolognai szósz bármilyen tésztával, de feldobtam most zöldségekkel, mert még ennyi lapult a fagyo alján, remélem, ezentúl csak frissek lesznek, jó sokáig.:-)
Természetesen, aki nem szereti a virslit, készítheti csirkemellel, darált csirkecombhússal, amit szeretne, nekem ez volt az utolsó vésztartalékom, a virsli, ezt játszottam ki, és elfogyott.
Aki úgy gondolja, készítse csak a tésztát, a zöldségeket sok sajttal.

hozzávalók / 4 adag

A tavaszi zöldségekhez

A szószhoz

  • 560 g virsli (füstölt , felkarikázva, de lehet csirkemell felkockázva vagy szeletelve, darált csirke- vagy pulykacombfilé is)
  • 4 g fokhagyma (finomra vágva)
  • ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • 450 g bolognai szósz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Sok reszelt trappista.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyük lábasba a mirelit zöldborsót, a vegyes zöldségeket, pici cukrot, sót és vizet, ami épp, hogy ellepi. Feltesszük 7-8 percig főni, ha kész, kikapcsoljuk, leszűrjük.
  2. Lábasban az olívaolajon pici sóval megpároljuk a fokhagymát, amit picire vágunk.
  3. Rárakjuk a felkarikázott virslit, az őrölt  borsot (ízlés szerint), és az üveg szószt ráöntve, összeforraljuk.
  4. Forró, lobogó vízben (sós, olajos) kifőzzük a tésztát 7-8 perc alatt, ha kész, leszűrjük.
  5. Reszelt sajttal, friss salátákkal díszítve tálalhatjuk.

  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 53
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párolt zöldségek bolognai szósszal, bolognai szószos zöldségek orsótésztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-17 17:14

Kedves Olaszné Anci!
Akkor szerencsére megvan az utánpótlás:-))
Az a jó, lehet enni frissen, és eltenni télire is:-)))
Szép napot, és inkább télre most ne is gondoljunk:-)))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-06-17 16:37

Kedves Olaszné Anci!
Köszönöm szépen, és igen, ebben a nagy melegben, a sok zöldség, nagyon jól esik:-))) Főleg ,ha minél több fajta van, és lehetőleg friss, házi:-)))
Ez most már lehetséges:-)) Beindultak a kertek:-))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2011-06-17 16:27

Kedves Évám !
Ehez a gusztusosan megrakott tálhoz,már csak mellé kell ülni és jó éhesnek kell lenni ! Köszi: Anci

1449
1 csipet
cukor 1 teáskanál
zöldborsó 300 g
karfiol 200 g
sárgarépa 100 g
brokkoli 100 g
virsli 560 g
fokhagyma 4 g
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
bolognai szósz 450 g
tészta 75 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
paradicsom 4 kis db
salátalevél 4 közepes db
petrezselyem 1 csokor
sajt 20 dkg